Stiri: Stiri

Aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile devine disponibilă pentru clienţii celor trei mari operatori telecom

25.11.2013

Aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile, dezvoltată de NETOPIA mobilPay, lider în domeniul plăţilor mobile, în parteneriat cu Garanti Bank ş MasterCard, devine disponibilă utilizatorilor celor mai mari trei furnizori de servicii telecom, odată cu intrarea Vodafone în cadrul proiectului.

„Mă bucur că eforturile noastre de a dezvolta piaţa plăţilor mobile sunt susţinute de companiile telecom de top din România ş că au decis să ni se alăture, ca ş parteneri în acest demers. De asemenea, furnizori locali importanţi din domeniul utilităţilor ş-au manifestat deschiderea faţă de această nouă metodă de plată ş apreciez că, în următoarea perioadă, utilizatorii să-ş poată plăti facturile la curent, apă sau gaze direct de pe telefonul mobil”, a declarat Antonio Eram, CEO ş fondator NETOPIA mobilPay.

Aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile, disponibilă gratuit în AppStore sau PlayStore, permite clienţilor de servicii telecom realizarea de plăţi parţiale sau totale, în orice moment ş direct de pe telefon, fiind cea mai rapidă metodă de plată a facturilor existentă pe piaţă în acest moment. În plus, aplicaţia poate trimite către utilizator notificări automate la emiterea unei noi facturi. Toate acestea sunt disponibile clienţilor de servicii telecom fără costuri suplimentare, la cele mai mari standarde de siguranţă impuse în domeniul plăţilor mobile. Acceptarea tranzacţiilor este asigurată de către Garanti Bank.

„Pentru clienţi, tehnologia se traduce prin confort ş mobilitate, iar aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile reprezintă evoluţia firească în comerţul electronic. În calitate de bancă acceptatoare, prin aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile, Garanti Bank introduce, în premieră pentru piaţa românească, procesarea tranzacţiilor de tip m-commerce, asigurând utilizatorului  o soluţie de plată sigură ş facilă”,  a declarat Anca Motcă, Director General Adjunct Garanti Bank România.

În prezent, aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile este folosită de peste 5.000 de persoane, tranzacţiile vizând în special plăţile recurente din domeniul telecom: aproximativ jumătate dintre plăţi sunt reîncărcări de cartele telefonice preplătite, în timp ce 40% sunt plăţi de facturi lunare.

„Adăugarea opţiunii de plată a facturii Vodafone în aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile era aşteptată de un număr mare de utilizatori. Plata facturii prin wallet-ul mobilPay MasterCard Mobile este foarte simplă şi comodă, iar apetitul clienţilor pentru aceste plăţi o dovedeşte. Plăţile de facturi sunt în topul tranzacţiilor efectuate prin intermediul mobilPay MasterCard Mobile şi ne aşteptăm ca un număr semnificativ de clienţi Vodafone să profite de avantajele aplicaţiei”, spune Gabriel Ghiţă, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe.

În plus faţă de sectorul telecom, recent, utilizarea aplicaţiei a fost extinsă ş în domeniul HoReCa, posesorii de carduri MasterCard putând să plătească cu telefonul mobil pentru orice serviciu sau produs achiziţionat în hoteluri, restaurante, cafenele ş baruri.

Pentru a putea realiza cumpărături de produse ş servicii, dar ş plăţi de facturi cu telefonul mobil, utilizatorii mobilPay MasterCard Mobile trebuie să descarce aplicaţia, apoi să se înregistreze cu numele, prenumele, adresa de e-mail şi numărul de telefon.

Accesul în aplicaţia de plată este securizat printr-un cod mPIN format din 6 cifre, definit iniţial de utilizator şi solicitat de fiecare dată când acesta deschide aplicaţia. Clienţii pot face plăţi în mobilPay MasterCard Mobile cu orice card MasterCard, iar înregistrarea cardurilor este necesară o singură dată.