Stiri: Sanatate

Aplicatia Optimerix

S-a lansat Optimerix, aplicaţia care îți găseşte cele mai ieftine medicamente

09.02.2022

S-a lansat aplicaţia Optimerix, care ajută pacienţii să găsească cele mai ieftine medicamente şi să economisească până la 90% din costul lunar aferent tratamentelor medicale eliberate pe bază de rețetă.

Un sistem de sănătate digital

În contextul digitalizării, lansarea pe piaţă a unei aplicaţii pentru medicamente reprezintă un pas important pentru dezvoltarea unui sistem de sănătate digital, transparent și echitabil.

Conform datelor Comisiei Europene, cheltuielile anuale pentru sănătate în ţara noastră sunt estimate la 1.029 euro pe cap de locuitor, o bună parte fiind reprezentată de cheltuielile cu medicamentele.

Datorită costurilor ridicate, din ce în ce mai mulți români își neglijează sănătatea – medicamentele fiind din ce în ce mai scumpe, bolnavii cu venituri reduse renunţă să îşi mai ridice reţetele deşi suferă de afecţiuni cronice care necesită tratament constant, pe termen lung.

În plus, pacienții sunt tot mai nemulţumiţi de faptul că le sunt recomandate medicamente scumpe, deşi pe piaţa există alternative farmaceutice echivalente și la fel de eficiente, dar mult mai ieftine.

„Vrem ca România să aibă un sistem de sănătate accesibil pacienţilor”

„Prin dezvoltarea aplicației Optimerix ne propunem să îmbunătățim viața pacienților, oferindu-le acces gratuit la informații privind medicația recomandată și conștientizarea alternativelor de medicamente disponibile în tratarea afecțiunilor de care suferă. Vrem ca România să aibă un sistem de sănătate accesibil pacienţilor, indiferent de venituri şi din acest motiv am creat o aplicaţie care poate aduce economii importante lună de lună”, a declarat Claudia Pop, Director Executiv Optimerix.

Optimerix își propune să accelereze alături de pacienţii români tranziția către un sistem de sănătate digital accesibil tuturor, indiferent de venituri.

Optimerix este prima aplicație mobilă de pe piața locală, construită sub forma unui calculator sau comparator online de prețuri.

Cea mai convenabilă alegere

Aplicaţia vine în sprijinul pacienților, ajutându-i să facă cea mai convenabilă alegere privind medicamentele de care au nevoie, în funcție de rețeta eliberată de medic.

Aceasta reprezintă o soluţie extrem de utilă pentru persoanele care trebuie să îşi ridice în fiecare lună prescripţiile din farmacii.

Optimerix ajută românii să găsească cele mai ieftine medicamente şi să estimeze rapid cât urmează să plătească pentru tratamentul lor.

Cum funcţionează aplicaţia Optimerix?

1. Pacientul crează rapid un cont folosind doar numele şi numărul său de telefon

2. Scanează codul reţetei eliberate de medic sau caută manual substanța activă de interes

3. Compară preţurile existente pe piață și estimează costul rețetei lor

4. Alege alternativele de medicamente potrivite bugetului și le salvează într-o listă, direct în aplicație.

5. Poate merge liniștiț în farmacie cu lista configurată şi valoarea totală de plată gata estimată.

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii: Fonduri suplimentare pentru medicamentele anti-COVID-19