Aplicatie produse traditionale

Aplicație produse tradiționale. Anunțul făcut de AFIR

05.11.2018

Lansare inovativă în cadrul târgului INDAGRA 2018! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a prezentat, la Târgul internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei INDAGRA 2018, o aplicație inovativă pentru telefonie mobilă. Aceasta este dedicată consumatorilor de produse alimentare certificate calitativ atât la nivel național, cât și la nivel european.

Aplicația CPAC – Catalogul Produselor Alimentare Certificate, permite celor care o utilizează să găsească, în timp real, produse alimentare certificate în zona în care se află. De asemenea, utilizatorii mai pot afla și detalii complete referitoare la producător și la rețetele folosite.

Aplicație produse tradiționale. Ce spun reprezentanții AFIR?

Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale afirmă că aplicația este de real folos pentru cei care caută produse atestate.

„Această aplicație este o inițiativă de voluntariat pe care am avut-o la nivelul Agenției și vine din dorința noastră de a ajuta consumatorii să aleagă acele produse alimentare care sunt sigure și autentice. Departamentul nostru de IT lucrează în acest moment la modulul care va permite ca fiecare produs atestat să aibă un cod care va putea fi scanat, consumatorul având imediat la dispoziție toate datele acestuia, inclusiv valabilitatea certificatului de atestare ca produs tradițional (…) Doresc să le mulțumesc colegilor din departamentul IT pentru implicarea și dăruirea de care au dat dovadă și fac precizarea că la nivelul AFIR desfășurăm o multitudine de proiecte de responsabilitate socială și culturală prin care să aducem plus valoare actului administrativ”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general AFIR.

Aplicație produse tradiționale. Înscrierea producătorilor

Înscrierea producătorilor va fi gratuită.

Conform lui Adrian Chesnoiu, s-au inițiat discuții cu producătorii pentru a le pune la dispoziție în mod gratuit înscrierea în această aplicație.

Aplicație produse tradiționale. Cum poate fi instalată aplicația?

Aplicația este disponibilă, într-o primă etapă, în Google Play Store/ Magazin Play accesând: CPAC – AFIR.DIT.

În etapa următoare aplicația va fi disponibilă și în AppStore.

Citește și Kaufland şi Salvaţi Copiii lanseză programul Primul Zâmbet

 

 

Citiți și despre: