Cele mai bune aplicaţii pentru elevi

01.10.2020

Aplicaţiile mobile pentru elevi au făcut ca învățarea să fie mai accesibilă, mai convenabilă și mai portabilă ca niciodată. Pandemia de coronavirus a dat peste cap întreaga lume, inclusiv sistemul educaţional. Elevii şi studenţii au stat acasă o perioadă lungă de timp şi au făcut lecţii online, iar acum, cu reîntoarcerea la şcoală, situaţia nu este prea diferită în contextul în care situaţia epidemiologică influenţează de la o zi la alta numărul de şcoli care fac cursuri online.

În România, din aproximativ 18.000 de şcoli, 4.500 au un program alternativ de învăţare la şcoală și acasă, în timp ce peste 300 de şcoli fac doar cursuri online.

Smartphone-urile și tabletele au făcut ca învățarea să fie mai accesibilă, mai convenabilă și mai portabilă ca niciodată. În prezent, există sute de aplicații educaționale disponibile atât pentru Android, cât şi iOS, acestea oferind un conţinut impresionant.

Aplicaţii pentru elevi. Există sute de aplicații educaționale disponibile atât pentru Android, cât şi iOS, acestea oferind un conţinut impresionant şi divers

Aşadar, în acest context, v-am pregătit un clasament al celor mai bune aplicaţii pentru elevi.

Aplicaţii pentru elevi. Cele mai bune aplicaţii pentru elevi

Duolingo

În prezent, Duolingo reprezintă cea mai simplă metodă de a învăţa o limbă străină. Aplicaţia oferă lecţii în peste 35 de limbi şi ajută utilizatorii să înveţe să vorbească, să citească şi să scrie în limbi străine, punând accent atât de gramatică, cât şi pe vocabular.

Duolingo oferă o serie de lecţii gratuite, cât şi unele cu plată, acestea din urmă oferind o experienţă fără publicitate.

Aplicaţii pentru elevi. Duolingo reprezintă cea mai simplă metodă de a învăţa o limbă străină, oferind lecţii în nu mai puţin de 35 de limbi străine

Aplicaţii pentru elevi. Evernote

Evernote este un sistem de preluare a notiţelor și de gestionare a temelor care oferă posibilitatea de sincronizare între diferite dispozitive. Evernote permite utilizatorilor să creeze liste de sarcini, să salveze pagini web și să digitalizeze documente prin intermediul camerei foto.

Evernote este o aplicaţie gratuită, existând însă şi o versiune premium care deţine mai multe funcții şi care costă 7,99 dolari pe lună sau 69,99 dolari anual.

Evernote este un sistem de preluare a notiţelor și de gestionare a temelor, permițând digitalizarea notiţelor prin fotografierea lor

Aplicaţii pentru elevi. Khan Academy

Khan Academy este o platformă extrem de complexă de educație. Aceasta oferă o varietate de cursuri, în prezent, având peste 10.000 lecţii. Tot conţinutul oferit de această platformă este gratuit.

Academia Khan oferă lecţii de matematică, economie, istorie, știință și multe altele. De asemenea, platforma oferă şi o aplicație specială pentru copii.

Aplicaţii pentru elevi. Google Calendar şi Google Drive

Google Calendar şi Google Drive sunt două aplicaţii extrem de utile pentru elevi. Google Calendar poate fi folosit pentru orarul zilnic la şcoală, pentru a nota teme sau a pune memento-uri, în timp ce Google Drive poate fi utilizat pentru a realiza teme comune cu colegii de clasă.

Google Calendar şi Google Drive sunt două aplicaţii oferite gratuit pentru toţi cei care deţin un cont Gmail

Aplicaţii pentru elevi. Mendeley

Mendeley este un instrument care ne permite citirea şi adnotarea documentelor PDF. De asemenea, aplicaţia poate fi folosită şi pentru a genera citate sau referinţe şi pentru a sincroniza diverse teme sau lucrări între dispozitive diferite.

Aplicaţii pentru elevi. MyScript Calculator

MyScript Calculator este o aplicație matematică distractivă atât pentru copii, cât și pentru adulți. Aceasta permite scrierea unei probleme, rezolvând ulterior problema pe care i-aţi dat-o. Aceasta acceptă o serie de operații, inclusiv algebră de bază, trigonometrie de bază, aritmetică de bază și altele.

Aplicația costă 2,99 dolari.

MyScript Calculator este o aplicație matematică distractivă atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Aplicaţii pentru elevi. Socratic by Google

Socratic by Google este o aplicație educațională excelentă. Vă permite să faceți fotografii cu diverse lucruri și vă oferă mai multe informaţii despre ceea ce aţi pozat. Puteți face o fotografie a unei probleme de matematică, a unei întrebări de istorie sau a unei formule chimice. Aplicația va răspunde la întrebare cât de poate de corect.

Aplicaţii pentru elevi. Udemy

Udemy este una dintre primele aplicații de educație pe mobil lansată în lume. În prezent, aceasta deţine peste 32.000 de cursuri, care variază de la știință și tehnologie, la gătit și limbi străine.

Aplicaţia oferă atât cursuri gratuite, cât şi cu plată.

Udemy este una dintre primele aplicații de educație pe mobil lansată în lume, oferind peste 32.000 de cursuri

Aplicaţii pentru elevi. Wolfram Alpha

Wolfram Alpha este o aplicaţie care se aseamănă cu Socratic, dar care are o curbă de învățare puțin mai abruptă. Acoperă zeci de categorii din extrem de multe de subiecte. Poate ajuta cu probleme de matematică, întrebări de geografie sau istorie. Aceasta este o resursă valoroasă pentru orice elev.

Aplicaţia Wolfram Alpha are un preţ de 2,99 dolari.

Aplicaţii pentru elevi. Scratch

Scratch este o platformă educaţională creată în anul 2003 de către echipa MIT de creat proiecte și animații printr-un limbaj de programare simplu. Platforma este disponibilă în peste 70 de limbi și este utilizat în majoritatea părților lumii. Scratch-ul este învățat și folosit în şcolile din întreaga lume.

Scratch reprezintă cea mai bună metodă pentru ca cei mici să fie introduşi în lumea programării

Citeşte şi Cursurile de limbi străine se mută în mediul digital