Sanatate

Aplicatii pentru sanatate

Cele mai bune aplicaţii care te ajută să fii sănătos

01.10.2021

Aplicaţii pentru sănătate. Estimările arată că piața globală a aplicațiilor de sănătate şi stil de viaţă va ajunge la o valoare de 236 de miliarde dolari până în anul 2026. Fie că este vorba de conectarea cu prietenii, de construirea de noi relații, căutarea rețetelor de mâncare sau transmiterea de muzică pentru antrenamentele noastre fizice, pentru majoritatea dintre noi, telefoanele reprezintă o parte importantă a vieții noastre.

Există multe noi moduri în care putem folosi tehnologia în viaţa noastră de zi cu zi pentru a ne spori sănătatea: aplicaţii care ne monitorizează pulsul, caloriile, orele de somn, nivelul de grăsime din organism, care ne ajută să găsim reţete de mâncăruri sănătoase, care ne numără paşii sau ne ajută să medităm. Toate acestea ne ajută să ne îmbunătăţim starea de sănătate şi stilul de viaţă.

În acest context, estimările arată că piața globală a aplicațiilor de sănătate şi stil de viaţă va ajunge la o valoare de 236 de miliarde dolari până în anul 2026.

Piața globală a aplicațiilor de sănătate şi stil de viaţă va ajunge la o valoare de 236 de miliarde dolari până în anul 2026

Cele mai bune aplicaţii care te ajută să fii sănătos

Aşadar, îți oferim lista celor mai bune aplicaţii care te ajută să fii sănătos.

Headspace

Headspace este o aplicaţie de meditaţie şi de mindfulness. Aceasta le are ca fani pe cunoscutele actriţe Gwyneth Paltrow și Emma Watson.

Aplicaţia oferă utilizatorilor un antrenament pentru creier, condus de un fost călugăr budist, Andy Puddicombe. Scopul este de a vă liniști mintea.

Aplicaţii pentru sănătate. Fitbit

Fitbit vă poate ajuta să duceți o viață mai sănătoasă şi mai activă. Aplicația este lider global pentru monitorizarea activității pe întreaga zi, exerciții, somn, calorii, monitorizarea ritmului cardiac sau a nivelului de hidratare. De asemenea, aplicaţia permite:

  • crearea de obiective pentru greutate, nutriție și exerciții
  • oferă posibilitatea de a începe un plan alimentar

Fooducate

Pentru cei care vor să piardă kilogramele în plus, aplicaţia Fooducate poate fi de ajutor. Această aplicație permite o mai bună monitorizare a caloriilor, atât a celor consumate, cât şi a celor pe care le luaţi din alimentele mâncate.

Avantajul este că Fooducate este o aplicație care analizează și recomandă mâncarea pe baza calității ingredientelor.

Fooducate este o aplicație care analizează și recomandă mâncarea pe baza calității ingredientelor

Aplicaţii pentru sănătate. SleepCycle

Această aplicație foloseşte microfonul telefonului pentru a înregistra și analiza sunetele din somnul dumeavoastră, indiferent dacă este vorba despre sforăit, de vorbit în somn sau de mişcări generale. Și, deși sună puțin înfiorător, accesul la aceste informații vă poate ajuta să știți cu adevărat cât de bine dormiți.

My Possible Self

Pentru persoanele care au probleme cu depresia, anxietatea sau orice altă afecţiune de acest fel, aplicaţia My Possible Self poate fi de mare ajutor. Aceasta deţine funcţii care pot monitoriza sentimentele și recunoaște orice tipare sau declanșatoare negative din comportamentul dumneavoastră. De asemenea, aplicaţia oferă şi module de auto-ajutor pentru a aborda probleme precum stresul, anxietatea sau alte schimbările majore de viață.

My Possible Self poate fi de mare ajutor pentru persoanele care suferă de depresie, anxietate, atacuri de panică sau stres

Yoga Daily Fitness

Această aplicație vă oferă instrucțiuni pentru a face exerciții de yoga. Yoga Daily Fitness este o aplicație excelentă pentru începători în yoga. Ei pot folosi versiunea gratuită fără probleme, aceasta fiind extrem de utilă şi ofertantă. Pentru utilizatorii mai experimentați, care au nevoie de exerciții intense de yoga, varianta cu plată ar fi mai indicată.

Streaks

Streaks este o aplicaţie care te ajută să îţi îndeplineşti diverse obiective şi să-ți formezi obiceiuri bune în ceea ce priveşte stilul de viaţă. Aplicația vă permite să urmăriți până la 12 sarcini pe care doriți să le îndepliniți în fiecare zi și scopul este de a avea o serie de zile consecutive în care aţi îndeplinit aceste obiective.

Indiferent dacă este vorba de sport, mers la sală, citit sau de renunțarea la fumat, aplicaţia Streaks poate fi de ajutor atunci când vreţi să vedeţi cum reuşiţi să vă atingeți obiectivele.

Yoga Daily Fitness este o aplicație excelentă pentru începători

Aplicaţii pentru sănătate. Smoke Free

Vrei să renunți la fumat? Poţi încerca şi aplicaţia Smoke Free. Această aplicație este genială, deoarece poți urmări progresul înregistrat şi modul în care dependenţa de nicotină scade de la o zi la alta. Aceste lucruri ar putea să te impiedice să mai fumezi. În plus, aplicaţia îţi spune şi:

  • câţi bani ai economisit de când ai renunţat la fumat
  • orele de viață pe care le-ai salvat

Smoke Free este o aplicaţie care încearcă să ajute fumătorii să renunţe la acest obicei nociv pentru sănătate

What’s Up

What’s Up este o aplicație gratuită uimitoare, care utilizează metode de terapie cognitivă comportamentală (TCC) și de terapie prin angajament de acceptare (ACT) pentru a vă ajuta să faceți față depresiei, anxietății, stresului și multe altele. Folosiți instrumentul de urmărire a obiceiurilor pozitive și negative pentru a vă menține obiceiurile bune și pentru a le depăşi pe cele care sunt contraproductive.

What’s Up utilizează metode de terapie cognitivă comportamentală (TCC) și de terapie prin angajament de acceptare (ACT)

Aplicațiile pentru sănătate pot fi extrem de utile în gestionarea și remodelarea vieții noastre şi pentru a ne ajuta să ducem o viaţă mai sănătoasă şi mai echilibrată. Indiferent dacă doriți să dormiți mai mult, să faceți o nouă rutină de îngrijire a pielii, să dezvoltați obiceiuri alimentare mai bune sau să găsiți un moment de liniște, cu siguranţă există o aplicație de sănătate care vă va ajuta să vă atingeți obiectivele.

Citește și Când se va termina pandemia de coronavirus?