Stiri: Stiri

Aprecierea monedei europene, maxim al ultimelor două luni

07.08.2013

Mijlocul acestei săptămâni a dus la aprecierea monedei unice europene pe piețele externe apropiindu-se de nivelul maxim din ultimele două luni raportat la dolarul american. Conform analiștilor financiari ultimele evenimente economice pe plan european dau șanse unei ieșiri din recesiune a economiei zonei euro.

Astfel, moneda euro a urcat cu 0,5 la sută pe piața din New York, ajungând la 1,3320 dolari. Pe 31 iulie euro ajungea la 1,3345 dolari, practic cel mai ridicat curs înregistrat după 19 iunie, notează Bursa.

Ascensiunea înregistrată de moneda euro a fost influenţată de anunţul privind evoluţia economiei italiene. Deşi aceasta a scăzut în trimestrul al doilea din anul curent, declinul este inferior celui din trimestrul întâi. Conform Institutului Naţional pentru Statistică de la Roma, PIB-ul ţării a scăzut cu 0,2% în perioada aprilie – iunie 2013, după un declin de 0,6% în primele trei luni ale anului, conform sursei citate.

Potrivit ultimelor declarații făcute de către Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene, momentele economice grele ale zonei euro au fost depășite. Cu toate acestea, analiştii sunt de părere că redresarea uniunii monetare europene este cu mult în urma celei din Statele Unite ale Americii.

Sursă: Bursa.ro