Aprilie 2014

Idei de succes, povești susținute și dezvoltate rapid sau odată cu trecerea timpului, investiții în tehnologie. Sunt doar câteva dintre lucrurile despre care se discută în mediul de afaceri intern și nu numai. Dacă ar fi însă să povestim despre resursa principală a unei companii am vorbi, desigur, despre echipă, despre oamenii care formează compania și care o ajută să se dezvolte prin devotamentul și susținerea lor zilnică.
Din păcate, încă există companii care nu pun salariații pe primele locuri în topul priorităților și care consideră că vor exista mereu cereri de angajare, că fiecare om se poate înlocui rapid și astfel sarcinile vor fi finalizate de o nouă echipă.
Realitatea ne arată însă faptul că experiența și devotamentul unei echipe bine alese, cu istorie și cunoștințe privind acțiunile companiei pot ridica societatea. Fiecare angajat are rolul său și asta nu doar privind task-urile zilnice. Cei care au vechime în companie știu care este bunul mers al lucrurilor și pot preveni anumite erori pe care cei fără experiență le pot face. De cealaltă parte însă, juniorii vin cu entuziasm, dinamism și, nu în ultimul rând, o dorință de a învăța cât mai multe lucruri din cât mai multe domenii. Totul se completează, iar echipa devine astfel capabilă să susțină compania și să o dezvolte.
„Pentru a avea succes, trebuie să ai inima în afacere și afacerea în inimă” – Thomas Watson Sr.