Stiri: Economie

Aproape 1.000 de manageri şi antreprenori au participat la Business Days Iaşi

03.11.2014

Aproape 1.000 de persoane, dintre care o mare parte manageri şi antreprenori, au participat perioada 1-2 octombrie la cea de-a 16-a ediţii a Business Days, desfăşurată la Iaşi. Din bilanţul ediţiei reiese că Business Days Iaşi reuneşte performanţele caracteristice ale celui mai amplu şi de impact eveniment de afaceri din România, atât la nivel de participare, cât şi în ceea ce priveşte valoarea informaţiilor oferite, a calităţii speakerilor, a audienţei şi a schimbului de idei avut între aceştia.

Statisticile realizate în urma chestionarelor de feed-back completate de participanţi arată că IT&C a fost domeniul „vedetă” în cadrul evenimentului. Această industrie are o evoluţie semnificativă şi un potenţial ridicat de dezvoltare în zona de nord-est a României.

„Iaşi Business Days le-a oferit participanţilor expunerea completă pentru succes pe termen lung în afaceri: informaţii de ultimă oră, inspiraţie generată de speakeri de renume, networking şi suport pentru încheierea de parteneriate valoroase. Dacă ar trebui să dau o definiție, aș spune că Business Days este rețeaua în care se face un schimb de energie, cunoştinţe între speakeri care au ceva de spus şi o audienţă care îşi propune să treacă la nivelul următor în ceea ce priveşte performanţele profesionale”, arată Laszlo Pacso, Manager de proiect şi Preşedintele Business Days.

Din cei 984 de participanţi, 44% sunt manageri, 26% antreprenori, 27% profesionişti şi 3% studenţi şi elevi. În plus, 6.753 de tranzacţii au fost realizate prin platforma online meet-me, dintre care 97% au fost pentru schimburi de date de contact, iar conferinţele şi mesele rotunde au avut peste 24.000 de vizualizări online pe durata celor două zile.

Industria de IT a ocupat locul întâi în topul celor mai prezente domenii la Iaşi Business Days, cu un procent de 10,92%, comerţul fiind şi el bine reprezentat, situându-se pe al doilea, cu 6,02%. Clasamentul este urmat de training, coaching, consultanţă şi audit cu un procent de 5,9%, publicitate cu 5,52%, bănci şi instituţii financiare non-bancare cu 5,14%, auto cu 4,89%, turism cu 3,01%, relaţii publice cu 2,63%, medicina cu 2,51%, producţie produse alimentare cu 2,13%.

Următoarea ediţie a Business Days va avea loc la Bucureşti în perioada 10-11 decembrie.

„Misiunea noastră este şi lucrul care ne motivează să ne depăşim de la o ediţie la alta propriile recoduri, unice pe piaţa românească de profil: organizarea unui eveniment care să sprijine în mod real, concret comunitatea de afaceri din România”, a afirmat Laszlo Pacso.