Stiri: Companii

Aproape 400 de companii, amendate de Inspecţia Muncii

28.09.2016

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 19 – 23 septembrie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.484.900 de lei, adică 337.477 de euro. Au fost depistate 75 de persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.089.900 de lei din care 740.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancționați 392 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 309.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 46 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sancționați 901 de angajatori în domeniu.

”Suntem preocupați de asigurarea unor locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele, în spiritul european afirmat și asumat prin campania Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă. Este cunoscut faptul că forţa de muncă a Europei cunoaşte un proces de îmbătrânire, iar din această cauză din ce în ce mai multe state măresc vârsta legală de pensionare. Prin crearea condiţiilor de muncă adecvate se conferă durabilitate vieţii profesionale. Prin inspectoratele teritoriale de muncă vom organiza acțiuni de informare și conștientizare la care vor participa reprezentanți ai angajatorilor, iar dezbaterile vor fi concentrate pe combaterea îmbătrânirii forţei de muncă şi sprijinirea unei muncii productive la toate vârstele”, a spus Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.