Stiri: Companii

Aproape 60% dintre manageri lucrează şi în vacanţă

16.12.2014

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 5 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2878

Aproape 6 din 10 manageri lucrează şi în vacanţă, iar aceştia şi-au luat cu 57% mai puţine zile de concediu în cursul anului curent decât în 2013, conform unui sondaj online realizat de Dynamic HR, pentru Work Life Balance.

Şi pentru că tot vine Crăciunul, nici vacanţa de Sărbători nu va fi pentru o parte dintre manageri vacanţă pe de-a întregul. Astfel, doar patru din zece manageri şi proprietari de business intenţionează să nu muncească în concediu.

„Vorbim de un dezechilibru evident între viaţa profesională şi cea personală, asumat voluntar, la acest nivel, dar cu efecte pe termen lung asupra productivităţii individuale”, este de părere Simona Nicolaescu, business owner Dynamic HR, companie de training și consultanţă în domeniul resurselor umane cu peste 700 de manageri consiliaţi în ultimii trei ani şi cursuri livrate unui număr de 3.500 de angajaţi din zeci de companii.

În plus, chiar dacă o parte din cei ce spun că nu îşi iau de lucru în vacanţă continuă să fie conectaţi mental la birou. Faptul că numai 26% din respondenţi au indicat că nu îşi iau de lucru în vacanţă reflectă atmosfera ce a marcat mediul de afaceri în cursul anului 2014.