Stiri: Finante

Legislatia achizitiilor publice

APS Holding a cumpărat credite neperformante de la două bănci din România

01.08.2016

APS Holding (APS) a finalizat procesul de cumpărare și preluare a două pachete de credite neperformante din țara noastră, în valoare totală de 1,33 miliarde de euro. Primul dintre aceste pachete a fost cumpărat de la o bancă internațională activă pe piața locală și include creanțe garantate și negarantate corporate și de tip întreprinderi mici și mijlocii (IMM) cu valoarea nominală de peste 1,07 miliarde de euro.

Consorțiul care și-a adjudecat această tranzacție, cea mai mare din regiunea central și sud-est europeană, este format din APS Holding, International Finance Corporation, membră a Grupului Banca Mondială, și alți investitori.

Cel de-al doilea portofoliu a fost achiziționat de la Intesa Sanpaolo Bank România. Acesta include creanțe retail și corporate, garantate și negarantate.

„Suntem încântați că am reușit să finalizăm preluarea acestor pachete de credite neperformante și să ne consolidăm, astfel, poziția fruntașă pe piața de profil din Europa centrală și de sud-est. Tranzacțiile anterioare din regiune ne-au ajutat să acumulăm o valoroasă experiență în administrarea și gestionarea cazurilor de tip corporate. Apreciem, de asemenea, cooperarea de lungă durată cu instituțiile internaționale de finanțare partenere din regiune”, a declarat Martin Machon, CEO APS Holding.