Stiri: Companii

Ofertă Publica Initiala AQUILA

AQUILA lansează o Ofertă Publică Inițială

25.10.2021

Ofertă Publică Inițială AQUILA. Compania şi-a anunţat intenția de a lansa o Ofertă Publică Inițială („Oferta”) de vânzare a unor acțiuni nou emise în cadrul unei majorări de capital social, care ar urma să se deruleze ulterior aprobării prospectului de ofertă și admitere la tranzacționare („Prospectul”) de către ASF.

Acţiuni nou emise

Oferta companiei va consta, în cazul obținerii aprobărilor necesare, în vânzarea unui număr de maximum 66.666.800 acțiuni nou emise, reprezentând 50% din numărul total de acțiuni emise de Societate la data acestui anunț („Acțiuni Oferite”).

Oferta va fi adresată investitorilor de retail și investitorilor instituționali din România, precum și altor investitori instituționali eligibili, in conformitate cu prevederile Prospectului.

Cererea de aprobare a Prospectului urmează a fi depusă de către AQUILA prin SSIF Swiss Capital S.A. la ASF, în calitate de autoritate competentă pentru aprobarea Prospectului, după publicarea acestui anunț. AQUILA intenționează să solicite admiterea la tranzacționare a acțiunilor pe piața reglementată administrată de BVB, ulterior aprobării Prospectului de către ASF și închiderii cu succes a Ofertei.

Ofertă Publică Inițială AQUILA. Elemente principale

Elemente principale ale Ofertei, sub condiția aprobării Prospectului de către ASF și adoptării de către AQUILA a deciziei de a iniția Oferta:

• Oferta va viza vânzarea de către AQUILA a unui număr de până la 66.666.800 acțiuni nou emise, în cadrul unei majorări de capital social de la 133.333.600 acțiuni emise până în prezent și până la maxim 200.000.400 acțiuni. Detalii cu privire la Oferta care se va adresa atât investitorilor de retail, cât și investitorilor profesionali, se vor regăsi în Prospect, care va fi publicat după aprobarea de către ASF.

• Ulterior închiderii cu succes a Ofertei potrivit Prospectului, se va solicita admiterea tuturor acțiunilor emise de AQUILA la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de BVB.

AQUILA este liderul pieței de distribuție a bunurilor de larg consum din România după cifra de afaceri din 2020, cu segmente complementare de activitate în domeniul logisticii și al transportului, cu acoperire națională și în Republica Moldova (prin filiala Trigor AVD SRL).

Citeşte şi Piaţa de distribuţie pentru retail şi HORECA: Nivel record în 2020 şi 2021!