Stiri: Constructii

Arabesque: Construcțiile cresc pe fondul dezghețării pieței imobiliare

11.05.2016

Furnizorul de materiale de construcţie Arabesque a încheiat 2015 cu o cifră de afaceri de 1,54 de miliarde de lei. Pentru acest an, companie estimează un avans al business-ului la 1,62 miliarde lei, pe fondul dezgheţării pieţei imobiliare şi revirimentului general din economie.

Compania a mai anunţat că, pe fondul adaptării business-ului la condiţiile pieţei şi extinderii paletei de produse şi servicii pe piaţa locală şi la export, se aşteaptă în acest an la un profit net de circa 47 milioane lei, în creştere de la 44,8 milioane lei în 2015.

Aşadar, potrivit Arabesque, indicatorii economici din piaţa construcţiilor susţin faptul că economia îşi reporneşte motoarele, investiţiile în acest domeniu fiind capabile să genereze dezvoltarea pe orizontală, adică să atragă afaceri colaterale în toate domeniile, de la infrastructură, imobiliare şi industrie, la comerţ, servicii şi turism.

“După un îngheţ relativ în construcţii, atât firmele cât şi populaţia revin în sectorul investiţiilor pe fondul creşterii încrederii în economie şi a extinderii finanţării bancare pe acest segment. Datele vin să confirme un trend pozitiv pentru business-ul Arabesque şi pentru întreg sectorul construcţiilor”, a declarat Cezar Rapotan, principalul acţionar al companiei.

Conform acestuia, economia are nevoie, în contextul revirimentului economic, de investiţii importante în infrastructură, în construcţii, în general, acestea fiind generatoare de dezvoltare economică sănătoasă, de care România are nevoie.

Pentru acest an, Arabesque anunţă investiţii de 8 milioane de lei în dezvoltarea ofertei de materiale de construcţii şi servicii la cheie pentru clienţi, de la prelucrarea şi fasonarea carcaselor pentru fundatii, la mixarea tencuielilor, debitarea panourilor de lemn, livrarea pe şantier, consilierea tehnică de specialitate, seminarii, tehnologii şi produse noi şi, nu în ultimul rând, prin asigurarea unor stocuri optime şi a unor preţuri competitive.

“Există o cerere în creştere pentru materiale de construcţii necesare dezvoltării de imobile şi pentru renovarea şi extinderea celor existente, acesta fiind şi motivul apariţiei unor investiţii majore în acest segment. Perspectivele indică faptul că asistăm la orientare a capitalului românesc spre investiţii cu efecte predictibile pe termen mediu şi lung. Arabesque, un business 100% românesc, îşi propune să susţină investiţiile în domeniu, să urmeze tendinţele internaţionale în sectorul construcţiilor, să inoveze în relaţia cu partenerii şi clienţi prin dezvoltarea unor servicii adaptate noilor realităţi economice”, a mai spus acţionarul Arabesque.