Stiri: Logistica

ArcelorMittal Galati - Le Comandant Charcot

Tabla de la ArcelorMittal Galați, folosită pentru o navă de croazieră polară

14.12.2018

ArcelorMittal Galați – Le Comandant Charcot. Tabla groasă navală produsă în cadrul Combinatului Siderurgic de la Galați este folosită pentru construcția unui important vas de croazieră și de cercetare, care va explora mările nordice.

ArcelorMittal Galați – Le Comandant Charcot. Ce spune conducerea combinatului din Galați?

„Suntem extrem de mândri să fim parte a realizării navei “Le Comandant Charcot”. Am pus la punct soluții tehnice și comerciale speciale pentru acest proiect de prestigiu, care demonstrează capabilitatea noastră de a livra pentru provocări noi și dificile. Nu va fi doar o navă de croazieră și de cercetare ci și un punct de referință în privința respectării mediului înconjurător”, a declarat Bogdan Grecu, Directorul General al ArcelorMittal Galați.

ArcelorMittal Galați – Le Comandant Charcot. Construcția navei a început

Construcția navei de explorare polară „Le Comandant Charcot” a început oficial cu ceremonia tradițională de tăiere a primei table. Evenimentul a avut loc pe 6 noiembrie.
Nava va fi construită la Șantierul Naval VARD din Tulcea, parte a Grupului Fincantieri.

”Le Comandant Charcot” va fi operată de firma franceză PONANT, începând cu anul 2021.

ArcelorMittal Galați – Le Comandant Charcot. Vasul va ajunge la Polul Nord

Potrivit armatorului, vasul va explora zona Polului Nord atât ca navă de croazieră, cât și ca laborator științific destinat unor misiuni operaționale și de cercetare oceanografică. În plus, este primul vas de explorare care va depăși standardele de mediu stabilite în reglementările internaționale.

Citește și Combinatul ArcelorMittal Galaţi: Ce planuri de investiţii are grupul Liberty?

“Le Comandant Charcot” va avea o propulsie hibridă: electrică dar și pe gaz natural lichefiat.

ArcelorMittal Galați – Le Comandant Charcot. Declarația PONANT

”Nava va purta numele marelui explorator francez, Comandantul Charcot. Explorator prin vocație, cu o adevărată pasiune pentru navigație, Jean – Baptiste Charcot este una dintre figurile emblematice ale expedițiilor polare franceze „, a explicat PONANT.

Citește și ArcelorMittal vinde combinatul siderurgic de la Galaţi. Anunţul companiei