Slide

Stiri: Companii

ArcelorMittal Hunedoara

ArcelorMittal Hunedoara și-a oprit producția. Ce se întâmplă cu angajații?

12.12.2019

ArcelorMittal Hunedoara a anunțat că își suspendă producția la uzina siderurgică din Hunedoara. Decizia vine ca răspuns la condițiile pieței și la prețurile ridicate ale energiei și ale gazelor naturale din țara noastră.

Anunțul făcut de ArcelorMittal Hunedoara

”ArcelorMittal anunță cu regret că încetează temporar producția la uzina siderurgică din Hunedoara, care face parte din divizia ArcelorMittal Europe – Long Products”, precizează compania într-un comunicat de presă.

ArcelorMittal Hunedoara. 640 de angajaţi

Producția în cadrul fabricii – produsele acesteia incluzând profile, ţigle rotunde şi corniere şi având în prezent 640 de angajaţi și 200 de contractori – este suspendată începând cu 1 decembrie 2019.

Prețurile la energia electrică și la gazul natural

Prețurile la energia electrică și la gazul natural au crescut semnificativ pentru utilizatorii industriali din țara noastră în ultimii ani. Prețurile din România sunt, așadar, semnificativ mai mari decât în alte țări europene cu operatori importanţi în producția siderurgică, precum Franța și Germania.

Întrucât producătorii de oțel europeni se luptă să concureze din cauza nivelurilor ridicate de oțel din import și a cererii interne slabe, uzina din Hunedoara – care funcţionează cu un cuptor cu arc electric, cu energie reprezentând, așadar, un cost major – nu mai este capabilă să concureze.

ArcelorMittal Hunedoara. Compania speră în găsirea unei soluții

Compania speră în găsirea unei soluţii care să abordeze problema prețurilor ridicate ale energiei electrice și gazului natural. Acest lucru ar permite uzinei din Hunedoara să aibă un viitor durabil.

ArcelorMittal a cumpărat fabrica din Hunedoara în 2003. De atunci, compania a investit 550 milioane de lei (115 milioane de euro) pentru a aduce acesteia îmbunătățiri tehnice și de mediu.

ArcelorMittal Hunedoara. Șomaj economic

”Angajaților li s-a cerut să își consume concediul anual rămas, compania acordând lucrătorilor „șomaj economic” pentru zilele rămase”, potrivit companiei.

Citește și Jumătate dintre angajații români consideră că 2019 a fost mai obositor din punct de vedere profesional, mai plin de provocări, efort și cu mai mult stres comparativ cu anul precedent