Arctic, lider de piață în România și cel mai mare producător de electrocasnice din Europa continentală, va realiza o investiție de tip Greenfield, pentru construcția unei fabrici de mașini de spălat rufe în Ulmi, Dâmbovița. Valoarea totală a investiţiei pentru dezvoltarea proiectului anunţat în judeţul Dâmboviţa este de 471 milioane de lei.
Aşadar, compania-mamă, Arçelik, va reinvesti 70 milioane de euro din profitul companiei din ultimii ani pentru construirea noii fabrici.
“Pentru grupul Arçelik investițiile în România au fost dintotdeauna importante, iar această nouă investiție ne va permite să transformăm România într-un hub de producție pentru întreaga Europă”, a afirmat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.
Conform acestuia, noua fabrică de mașini de spălat rufe are potențialul de a transforma România într-o forță globală în industria electrocasnicelor, întrucât va crește capacitatea de producție a Arctic în România.
„Proiectul reprezintă o investiție importantă a grupului Arçelik pentru economia României, în ceea ce privește valoarea taxelor generate, dezvoltarea infrastructurii în zonă și dezvoltarea profesională a forței de lucru locale”, a adăugat Bulgurlu.
Nihat Bayiz, Director General Arctic, a precizat că până în 2024, proiectul va crea 480 de locuri de muncă în județul Dâmbovița, cu planuri de dezvoltare ulterioară.
„Adițional creării de noi locuri de muncă, într-o regiune cu una din cele mai mari rate de șomaj din România, această investiție va contribui la îmbunătățirea calității vieții la nivel local, prin dezvoltarea profesională a forței de lucru, dar și atragerea unor noi investitori în zonă”, a spus acesta.
Noua fabrică de mașini de spălat rufe Arctic va fi prima unitate de producție din grupul Arçelik construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0.
Astfel, conceptul de fabrică 4.0 va presupune introducerea Sistemelor Cyber Physical, care includ utilaje inteligente (dispozitive, utilaje, flote și rețele inter-conectate), sisteme de analiză (care îmbină puterea sistemelor de analiză fizică, algoritmii predictivi, automatizarea și expertiza avansată).
“Noua fabrică va integra tehnologii de ultimă oră, precum comunicarea wireless a liniilor de producție cu cele din alte țări parte din grupul Arçelik, dar și utilaje inteligente”, a adăugat Nihat Bayız.