Stiri: Stiri

Arctic își extinde liniile de producție

20.09.2013

Compania producătoare de produse electrocasnice Arctic din localitatea Găești își extinde afacerile cu o nouă linie de producție. Astfel, producătorul român va mai angaja 572 de oameni în următoarea perioadă.

Dezvoltarea unei noi linii de producţie la fabrica din judeţul Dâmboviţa va aduce sute de noi locuri de muncă. Conform reprezentanților companiei Arctic noua linie de producție va funcționa la capacitate maximă pentru a suplini nevoia companiei de a-și continua operațiunile, notează Ziarul Financiar.

„În 2013, am continuat proiectul de dezvoltare a unei noi linii de fabricaţie la Găeşti. Ca urmare a implementării acestui proiect, capacitatea de producţie va creşte cu 30% şi vor fi create suplimentar 572 de locuri de muncă în cadrul companiei Arctic“, a declarat pentru sursa citată Monica Iavorschi, directorul general al companiei.

Arctic a încheiat anul trecut cu afaceri de 1,37 mld. lei (308 mil. euro), în creştere cu 24 de procente faţă de anul anterior. Cu toate acestea, reprezentanții Arctic nu au precizat în ce perioadă se vor face noile angajări. Compania avea la finalul lui 2012 circa 2.500 de angajaţi.

Arctic este o companie producătoare de electrocasnice din România, înființată în 1968 la Găești. Compania a fost privatizată în anul 1997 când pachetul majoritar de acțiuni a fost preluat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare și Groupe Societe Generale.

Tot atunci o parte din acțiuni au fost listate la Bursa de Valori București. În anul 2002, compania a fost cumpărată de grupul Arçelik  din Turcia, care produce și distribuie la nivel mondial electrocasnice mari și mici, componente și aparatură electronică.În 2010, 80% din producție a fost direcționată către 59 de țări din Europa, Africa și Asia. Capacitatea de producție a fabricii a crescut de la 400.000 de unități în 2001 la 1.400.000 de unități în 2010. Arctic este lider pe piața de produse electrocasnice din România, cu o cotă de piață de 35% și o marcă de încredere, apreciată de români.

Sursă: Ziarul Financiar