Stiri: Constructii

ARCUB închide sediul din strada Batiștei. Care este motivul?

08.01.2016

ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului București anunță închiderea sediului situat în strada Batiștei la numărul 14 și anularea tuturor evenimentelor programate în sala ARCUB Batiștei. Potrivit celei mai recente expertize tehnice, clădirea se încadrează în clasa I de risc seismic.

În anul 2006, a fost realizată expertiza tehnică privind riscul seismic al clădirii, iar imobilul a fost încadrat în clasa II de risc. În urma acestei expertize, în anul 2007, au fost efectuate, la nivelul Primăriei Municipiului București, demersurile necesare pentru consolidarea clădirii. Din motive independente de voința noastră, lucrările de consolidare nu au mai avut loc.

În anul 2015, având în vedere obligațiile ce decurg din prevederile OG 20/1994, privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente, au fost realizate primele demersuri în vederea consolidării acesteia, prin realizarea unui studiu de fezabilitate.

În cadrul studiului, clădirea a fost reexpertizată tehnic, potrivit noilor reglementări tehnice în vigoare, respectiv normativele P100-1/2006 (Cod de proiectarea seismică — Partea I: Prevederi de proiectare pentru clădiri) și P100-3/2008 (Cod de proiectarea seismică — Partea a III-a, Prevederi pentru evaluare seismică a clădirilor existente).

Spectacolele pentru care biletele fuseseră puse deja în vânzare au fost anulate. Până la consolidarea clădirii, toate evenimentele ARCUB se vor desfășura în sediul Gabroveni.