Stiri: Retail

Argo Capital Property investeşte 33 milioane de euro în extinderea mall-ului ERA Park

20.10.2016

Argo Capital Property a anunţat că va extinde centrul comercial ERA Park din Iași cu o suprafață închiriabilă de 30.000 de metri pătrați. Valoarea totală a investiției se ridică la 33 de milioane de euro. DTZ Echinox a fost desemnat consultant pentru întregul proces de repoziționare și extindere a proiectului.

ERA PARK Iași este unul dintre cele mai mari mall-uri din regiunea de nord-est a ţării. Centrul comercial este situat în vestul municipiului Iași și se adresează unui număr de aproximativ 350.000 de locuitori din oraș și împrejurimi, atrăgând clienți din întreaga regiune.

Anul curent a fost de departe cel mai bun pentru Era Park Iași în ceea ce privește numărul de vizitatori și cifra de afaceri a chiriașilor. Cu toate acestea, proiectul nu și-a atins deocamdată potențialul maxim și mai poate fi dezvoltat. Evoluția pozitivă a centrului comercial nu este influențată numai de dezvoltarea zonei (Păcurari și Valea Lupului) în special în ultimul deceniu, ci și de îmbunătățirea ratei de ocupare a forței de muncă și a puterii de cumpărare din Iași, viitorii chiriași identificând o oportunitate pentru extinderea ulterioară.

În plus, pe măsură ce consumul își revine, retailerii și-au exprimat o dorință destul de puternică pentru expansiune și a devenit clar că este necesară o dezvoltare semnificativă a spațiilor comerciale din cadrul proiectului pentru a satisface cererea venită atât din partea comercianților, cât și a clienților.

„Extinderea va completa actualul mix de chiriași cu o serie de noi retaileri de fashion consacrați. Creșterea traficului, dar și modificarea profilului clienților ne determină, de asemenea, să integram în proiect un cinematograf multiplex cu nouă săli și să extindem zona de food court, care a devenit din ce în ce mai importantă pentru clienții noștri. Era Park este un proiect de succes, dar sunt convins ca prin extindere își va atinge adevăratul potențial”, spune Dennis Selinas, CEO Argo Capital Management Property.

După finalizarea lucrărilor, Era Park va avea o suprafață închiriabilă de aproape 80.000 de metri pătrați, iar mixul de chiriași va cuprinde 90 de magazine.

Discuțiile cu o parte dintre viitorii chiriași au fost deja demarate, astfel că o parte dintre contractele de închiriere vor fi semnate în scurt timp.

„Iași este unul dintre cele mai dinamice orașe regionale. Acesta a devenit al doilea oraș regional pe piața de birouri, companii internaționale precum Oracle, Amazon, Xerox sau UniCredit luând decizia de a deschide sau a-și extinde operațiunile din oraș. În plus, Iașiul a fost, anul trecut, al doilea oraș din România ca număr de locuințe livrate, după București. Contextul favorabil este completat și de evoluția pozitivă a sectorului de retail, în general, și din Iași, în particular. Pe parcursul celor 8 ani de la inaugurare, Era Park și-a consolidat poziția comercială, iar procesul de extindere început de Argo Capital Management Property reprezintă un pas firesc.” Oana Iliescu, Managing Director DTZ Echinox.