Slide

Stiri: Construcții

Vanzarile Ariston Thermo 2019

Ariston a lansat programul de înlocuire a parcului de centrale termice

11.08.2014

Ariston Thermo România a lansat, pentru al cincilea an consecutiv, programul naţional de înlocuire a parcului de centrale termice „Avantaj dublu”. Astfel, compania sprijină achiziţia de centrale termice în condensare, în condiţiile în care românii sunt tot mai interesaţi de modele în condensare datorită economiilor suplimentare la consumul de gaz.

Programul se desfăşoară în perioada 1 august 2014 – 31 decembrie 2014, iar reducerile acordate sunt cuprinse între 250 şi 500 de lei.

„Am luat decizia de a continua programul de înlocuire a parcului de centrale termice vechi şi în acest an deoarece urmăm trendul natural al pieţei. În plus, în acest an încurajăm cu precădere achiziţia de modele în condensare, de ultimă generaţie, care aduc beneficii suplimentare comparativ cu modelele convenţionale”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Conform acestuia motivul pentru care în acest an s-a ales realizarea acestui program de Buy-Back doar pentru modelele în condensare este reprezentat de dorinţa de educare a pieţei cu privire la tehnologia condensării care, potrivit studiilor Ariston. Astfel, tehnologia este cunoscută doar de aproximativ 35% dintre români, comparativ cu ţările vestice, unde majoritatea centralelor instalate sunt din această categorie.

“Menţionez că totodată am observat o schimbare a comportamentului de achiziţie al românilor în momentul înlocuirii centralei. Astfel, aceştia înţeleg tot mai mult beneficiile centralelor din noua generaţie şi se arată tot mai interesaţi de astfel de modele”, a mai adăugat reprezentantul companiei.

Centralele termice în condensare reprezintă o inovaţie tehnologică aplicată generatoarelor de căldură. Sistemul de operare al acestui tip de centrale este foarte simplu. În urma arderii combustibilului rezultă un amestec de gaze arse şi vapori de apă.

Cantitatea de caldură ce ia naştere la ardere include atât puterea gazului, cât şi puterea rezultată prin condensarea vaporilor de apă. Astfel, datorită schimbătorului de căldură din oţel-inox cu modul premix, se  obţine un randament superior şi o reducere substanţială a emisiilor de carbon şi noxe.

Principalul motiv pentru care tot mai mulţi români aleg o centrală termică în condensare este scăderea cu până la 35% a consumului de gaz şi, implicit, a costurilor lunare.

„Modelele în condensare dispun şi de o eficienţă foarte ridicată – de până la 108%, comparativ cu centralele convenţionale ce au un randament de aproximativ 94%. Astfel, consumul redus de gaz şi eficienţa fac ca diferenţa de preţ dintre un model în condensare şi unul convenţional din gama de top să se amortizeze în aproximativ 2 – 3 ani”, a afirmat Cătălin Drăguleanu.

În plus, compania a mai arătat că în decizia de achiziţie a unei centrale termice, românii nu mai pun atât de mult accent pe preţ, înţelegând că există aspecte mult mai importante în rentabilizarea rapidă a investiţiei şi obţinerea unui confort optim.

„Cei care au deja experienţa folosirii unei centrale termice în ultimii 10 ani, înţeleg că preţul nu este cel mai important factor. Pentru aceştia contează în primul rând experienţa avută cu centrala ce trebuie înlocuită, afinitatea faţă de brand, dar şi nivelul de satisfacţie pe care l-au avut faţă de serviciile post vânzare care sunt, de asemenea, foarte importante”, a mai spus acesta.