Stiri: Stiri

Ariston Thermo are un nou CEO

18.12.2013

Începând cu 1 ianuarie 2014, Ariston Thermo Group va avea un nou Chief Executive Officer. Poziţia va fi preluată de Leonardo Senni. Acesta a ocupat înainte funcţia de şef al Departamentului de Energie al Ministerului Italian al  Dezvoltării Economice.

De asemenea, noul preşedinte al Ariston Thermo Group a lucrat şi şi pentru companii precum McKinsey&Company şi Procter&Gamble.

Născut în anul 1967, Leonardo Senni a fost timp de aproximativ doi ani Şeful Departamentului de Energie din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice din Italia.

Acolo, acesta a contribuit la definirea şi punerea în aplicare a strategiei de energie din această ţară.

„Numirea lui Leonardo Senni înseamnă o consolidare a echipei de management Ariston Thermo şi  reconfirmă angajamentul nostru privind sporirea continuă a resurselor de personal ce reprezintă cheia ce va susţine creşterea Ariston Thermo Group”, a declarat Paolo Merloni, preşedinte al Ariston Thermo.

Acesta a mai precizat că noul CEO al grupului deţine cunoştinţe avansat în domeniu energetic şi industrial, precum şi o experienţă de lucru internaţională, fiind vorba despre o „combinaţie câştigătoare” care va duce la dezvoltarea Ariston Thermo.

În 2012, Ariston Thermo Group a avut vânzări totale de 1,32  miliarde de euro, mai mari cu 5 puncte procentuale comparativ cu nivelul din anul precedent.

La nivel mondial, compania are 6.700 de angajaţi în cele 48 de filiale aflate în 29 de ţări, precum şi 9 unităţi proprii de producţie în 10 ţări şi 15 centre de cercetare în 8 ţări.