Ariston Thermo îşi consolidează poziţia pe piaţa din SUA

04.08.2017

Grupul Ariston Thermo a preluat pachetul majoritar de acțiuni al HTP, lider în piața de profil din Statele Unite, consolidându-şi astfel poziţia în această ţară. Având o istorie de peste 40 de ani și o prezență consacrată ȋn Statele Unite, HTP oferă o gamă de produse de înaltă eficiență atât pentru încălzirea apei, datorită producției de boilere electrice, pe gaz și solare, cât și pentru încălzirea locuinței, cu o linie completă de centrale termice rezidențiale și comerciale, ȋn condensare.

Compania americană se bucură de o poziție de top pe piața din America de Nord, susținută de o reputație puternică în ceea ce privește calitatea și fiabilitatea produselor sale. În plus, oferta sa este comparabilă cu cea a Ariston Thermo și acest lucru va permite obținerea de rezultate semnificative și accelerarea dezvoltării în următorii ani.

Anul trecut, compania HTP a realizat vânzări de 87 milioane dolari(în jur de 80 de milioane de euro), reprezentând unul dintre cei mai dinamici jucători din industrie, cu o rată de creștere semnificativă de peste 10% pe an, în ultimii cinci ani.

Prin preluarea pachetului majoritar din cadrul HTP, Ariston Thermo își întărește prezența pe piața nord-americană, după achiziționarea companiei canadiene NTI în august 2016. Având în vedere gamele de produse și punctele forte ale acestora, cele două companii sunt complementare.

„Cu această nouă achiziție, Ariston Thermo își continuă extinderea, consolidându-și prezența pe piața din America de Nord. HTP este un brand puternic, avȃnd o gamă largă de produse inovatoare, ȋn linie cu oferta și strategia Ariston Thermo. Ȋn plus, prezența facilităților de producție locală și, mai ales, expertiza echipei manageriale, vor permite Ariston Thermo să ȋși accelereze dezvoltarea pe o piață relevantă, cum este America de Nord, și să completeze cu succes achiziția NTI de acum un an”, a explicat Paolo Merloni, președintele executiv al Ariston Thermo.

 

 

Citiți și despre: