Stiri: Constructii

Ariston Thermo România a lansat o nouă gamă de centrale

08.09.2017

Compania Ariston Thermo România a anunţat lansarea unei noi game de produse One, gamă formată din trei modele de centrale termice pe gaz – Alteas One, Genus One și Clas One. Toate produsele nou lansate deţin un design inovator și cu performanțe ridicate. Astfel, compania vine ȋn ȋntȃmpinarea nevoilor clienților care ȋși doresc tot mai mult produse intuitive, care să asigure și o eficiență ridicată.

Cele trei modele dispun de puteri de 24-30-35 KW, fiind, prin urmare, potrivite pentru o categorie largă de clienți, au un design elegant și o performanță ce asigură reducerea substanțială a consumului de gaz. One aduce pe piața locală și o noutate prin introducerea modelului Alteas One, model ȋncadrat ȋn clasa energetică A+, datorită accesoriului de termoreglare Cube și a aplicației Ariston NET integrate.

“Prin lansarea Alteas One ne dorim să oferim clienților noștri un control cȃt mai mare asupra funcțiilor centralei termice. Am observat, ȋn ultimii ani, o cerere tot mai mare pentru produse inteligente, ce pot fi controlate de la distanță. Astfel, Alteas One poate fi conectată direct la rețeaua WiFi, iar cu ajutorul aplicației Ariston Net și a accesoriului de termoreglare Cube, care vine inclus în pachetul centralei, poate fi controlată ușor de pe orice dispozitiv, atingȃnd performanțe ridicate și, ȋn acest fel, ȋncadrȃndu-se ȋn clasa energetica A+, cea mai bună din categoria sa”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

În plus, noua gamă răspunde cerințelor pieței cu privire la confort, durabilitate, eficiență și conectivitate. Ȋn plus, cele trei modele dispun de funcții inteligente care oferă un consum scăzut și performanțe ridicate.

“Potrivit unui studiu realizat de Ariston Thermo Romȃnia ȋn acest an, piața locală de centrale termice este tot mai mult dominată de ȋnlocuirea echipamentelor de ȋncălzire. Dacă la prima achiziție clienții sunt interesați cu precădere de detalii precum silențiozitate sau ȋncălzirea rapidă a apei calde menajere, ȋn cazul ȋnlocuirii, conectivitatea, reducerea consumului și serviciile post-vȃnzare sunt principalele criterii de cumpărare. Tocmai din acest motiv, noua noastră gamă răspunde cerințelor actuale ale pieței“, a mai spus Cătălin Drăguleanu.

Totodată, conform acestuia, în ultimii cinci ani, piața de ȋnlocuire a centralelor termice a crescut treptat, ajungȃnd la aproximativ 35% din totalul vȃnzărilor. Dacă ȋn trecut majoritatea cumpărătorilor era reprezentată de gospodării la prima achiziție, de cele mai multe ori debranșate de la sistemul centralizat de ȋncălzire, astăzi piața este susținută de clienți care au instalat pentru prima dată o centrală termică ȋn urmă cu 10- 15 ani și sunt deja la cea de-a doua achiziție. De asemenea, un procent destul de important este reprezentat și de proiectele rezidențiale, segment aflat într-o creștere accelerată.

“Am observat, în ultima perioadă, un trend pozitiv al pieței care se datorează atât faptului că am ajuns în perioada de înlocuire a centralelor montate acum 10-15 ani, cât și dezvoltării de proiecte rezidențiale în zone importante din țară. Ne așteptăm ca această creștere să continue și în perioada următoare, deoarece înlocuirile de echipamente de încălzire vor fi din ce în ce mai multe, dar luăm în calcul și extinderea rețelei de gaz din zonele rurale, care automat va aduce un val de noi clienți”, a continuat reprezentantul Ariston Thermo România.

Potrivit companiei, debranșările din ultimii ani au fost determinate de nevoia tot mai mare a romȃnilor de independență și confort, dar și de dorința acestora de a reduce costurile lunare de ȋncălzire și producere a apei calde menajere.

Aşadar, în timp ce prețul mediu de producție al gigacaloriei, la nivel național, este de 355 de lei, iar cel de facturare către populație este de 221 de lei, utilizatorii de centrale termice ȋn condensare plătesc aproximativ 163 de lei/Gcal. Astfel, costurile facturilor de ȋncălzire ale acestora din urmă, sunt reduse, ȋn medie, cu aproximativ 27%. Avȃnd ȋn vedere că ȋn unele județe, prețul gigacaloriei este mult mai mare comparative cu media națională, economia adusă de o centrală termică pe gaz poate depăși 60%.

Conform calculelor realizate de Ariston, o familie care locuiește ȋntr-un apartament cu două camere, cu o suprafață de 60 mp și folosește o centrală termică ȋn condensare, poate plăti, pentru ȋncălzire și apă caldă, facturi cu pȃnă la 48% mai mici decȃt o familie care locuiește ȋntr-un spațiu similar, dar racordat la CET.