Agricultura

ARVI AGRO sărbătorește 10 ani de activitate în România

01.04.2017

Compania oferă produse și servicii pentru performanțe înalte în agricultură. ARVI AGRO – parte a grupului ARVI, singurul producător de îngrășăminte complexe din țările baltice – și-a stabilit sediul la Iași, având ca activitate principală comerțul de îngrășăminte complexe și simple, servicii de consultanță a agricultorilor și reîncărcarea de marfă vrac și produse ambalate, depozitarea și ambalarea îngrășămintelor.

Afacerea de îngrășăminte ARVI a debutat în anul 1994, cu vânzarea îngrășămintelor de potasiu. Din anul 2001, compania a început producția de îngrășăminte amestecate, odată cu lansarea primei fabrici de îngrășăminte complexe NPK. În prezent, grupul de firme ARVI unește fabrici din Lituania și Rusia, precum și terminalul de vânzări și transbordare îngrășăminte din România.

„Afacerea de îngrășăminte ARVI aparține IFA (Asociației Internaționale Industriei de Fertilizare), compania deținând douăsprezece patente de producție de îngrășăminte. Firmele au sistemul internațional de management al calității și certificatele de sistem de management al mediului, compania fiind distinsă cu medalii și premii pentru producția de înaltă calitate în cadrul expozițiilor internaționale”, declară Marius Miron, product manager la ARVI AGRO.

Îngrășăminte la cele mai înalte standarde de calitate

Din dorința de a dezvolta formule adaptate nevoilor diferitelor plante și regiuni, ARVI a achiziționat tehnologie modernă, fără deșeuri, pentru îngrășămintele complexe granulate. Astfel, fabricile grupului pot produce peste 250 de formule complexe de îngrășăminte și dezvoltă constant noi compoziții.

Grupul de firme ARVI oferă îngrășăminte minerale complexe de calitate, produse în Uniunea Europeană, Rusia și Ucraina

În timpul procesului de fabricație, tot materialul necesar pentru o plantă este echilibrat într-o singură granulă – azot, fosfor, potasiu și alte oligoelemente. Îngrășămintele produse de ARVI sunt exportate atât în Europa de Est și Europa de Vest, cât și în Asia, Africa și America de Sud.

„Noi producem formulele de îngrășăminte cunoscute peste tot în lume, cum ar fi NPK 15-15-15 + 9%S, NPK 11-9-20 + 16%S+Mg+Zn, NPK 5-15-30 + S+Zn, a căror bază este formată din clorură de potasiu și fosfat de diamoniu. Specialitatea noastră, cu toate acestea, este producția de îngrășăminte exclusive: îngrășăminte fără clor pentru cultivarea diferitelor legume și fructe, îngrășăminte speciale pentru cultivarea sfeclei de zahăr etc.”, menționează Karolis Banaitis, directorul Arvi Agro Romania.

Utilizând cunoștințele și experiența grupului din care face parte, ARVI AGRO și-a dezvoltat activitatea în funcție de acestea, având astfel certitudinea că îngrășămintele comercializate respectă cele mai înalte standarde și cerințe de calitate.

Gama de produse ARVI cuprinde îngrășăminte pe bază de azot și îngrășăminte complexe NPK, îngrășăminte solide pentru fertilizarea de bază și în timpul vegetației. Astfel, clienții beneficiază de o eficientizare optimă a costului de producție agricolă, prin îmbinarea unor produse de calitate cu o consultanță de specialitate riguroasă.

Servicii de consultanță de specialitate

Alături de îngrășăminte minerale complexe de calitate, ARVI AGRO oferă și servicii de reîncărcare, depozitare, ambalare, expediere marfă pe cale ferată și servicii agrochimice. În plus, compania acordă consultanță profesională în domeniul agricol, implementare de soluții logistice și tehnologii de fertilizare adaptate la situații concrete.

„ARVI AGRO, prin tehnologia de ultimă oră, prin cooperarea activă cu organizații agricole și instituții științifice și de cercetare, prin locația geografică favorabilă, prin capacitățile de depozitare moderne, prin capacitățile de încărcare-descărcare și transport a mărfurilor și, cel mai important, prin personalul calificat, este un partener de încredere pentru clienții noștri”, susține directorul companiei.

Terminalul ARVI AGRO este unul exclusivist în România, care oferă servicii de transbordare și transvazare a mărfurilor vrac și ambalate de pe căi ferate cu ecartament larg pe căi ferate cu ecartament îngust. Datorită echipamentelor moderne deținute, compania poate executa două tipuri de reîncărcare a mărfurilor vrac. În primul rând, poate descărca produsele din vagoane de cale ferată rusești și încărcate imediat în vagoane feroviare de pe căile înguste europene. Cel de-al doilea tip constă în descărcarea produselor din vagoane direct în depozit, de unde sunt încărcate în vagoane feroviare înguste.

Terminalul din România poate oferi servicii de reîncărcare pentru marfă vrac de la căi ferate cu ecartament larg la căi ferate cu ecartament îngust

Capacitatea de transbordare și transvazare a mărfurilor vrac, direct de pe un tip de cale ferată pe celălalt, e de 210.000 tone/an, în timp ce capacitatea de reîncărcare a mărfurilor vrac din depozit este de 110.000 tone/an.

Capacitatea de descărcare a mărfurilor vrac din vagoane, cu scopul de a fi depozitate, este de 332.000 tone/an, încărcarea efectuându-se cu ajutorul elevatorului în vagoane feroviare, atât pe cale ferată cu ecartament îngust, cât și pe cale ferată cu ecartament larg.

Prin intermediul depozitelor proprii, ARVI AGRO dorește să creeze un sistem valabil pentru toate tipurile de depozitare. Astfel, compania oferă următoarele tipuri de depozitare: depozitarea închisă, într-un depozit nou, modern, de 4.200 mp, în care pot fi adăpostite până la 6.000 t de mărfuri vrac și 1.300 t de mărfuri ambalate; depozitare în spații deschise – au fost create spații speciale de depozitare pe platforme betonate în care pot fi depozitate până la 3.000 t de produse ambalate – și depozitare vamală de tip E, în regim de antrepozit vamal, în care toate mărfurile pot fi păstrate.

În plus, în antrepozitele vamale se pot efectua și operațiuni de vânzare-cumpărare, iar ambalarea îngrășămintelor se face în saci de 500 kg și 50 kg.

De asemenea, ARVI AGRO oferă și servicii de distribuție și marketing asigurând, pe lângă distribuirea de îngrășăminte, și servicii de logistică și consultanță.

ARVI AGRO – pentru performanțe înalte

Eficiența agricolă ridicată reprezintă principalul atu al produselor ARVI, deoarece acestea nu conțin nitrați și astfel substanțele nutritive rămân în sol iar apa nu este poluată. Acest lucru asigură un randament ridicat, de o calitate superioară.

„Îngrășămintele ARVI nu numai că îmbunătățesc și restabilesc proprietățile de bază ale solului, dar, de asemenea, pot fi suplimentate cu aditivi biologici. Datorită nutrienților de bază și secundari macro și micro conținuți în îngrășăminte – azot, fosfor, potasiu, sulf, magneziu, bor și zinc – plantele absorb eficient substanțele nutritive”, adaugă Marius Miron, product manager în cadrul ARVI AGRO.

Experiența lungă de producere a îngrășămintelor de înaltă calitate permite companiei să-și extindă constant rețeaua de parteneri de încredere

Fiind un producător bine-cunoscut de îngrășăminte, ARVI colaborează cu cei mai importanți jucători din domeniu, consultă proiecte noi și îmbunătățește permanent procesele și tehnologiile, extinzându-și continuu rețeaua de parteneri.

În România, ARVI AGRO oferă servicii tuturor celor care doresc să atingă performanțe înalte în procesul de producție agricolă și nu numai. Prin produsele și serviciile de calitate pe care le oferă, ARVI AGRO s-a impus în mod cert ca un partener competitiv și de încredere, și tinde să devină unul dintre cei mai importanți distribuitori de îngrășăminte din țara noastră.