Stiri: Social

ASE, cea mai bună universitate din România

ASE, cea mai bună universitate din România în clasamentul THE World University Rankings

29.09.2023

ASE, cea mai bună universitate din România. Academia de Studii Economice din București se situează, pentru a cincea oară consecutiv, pe locul I în România, conform prestigiosului Times Higher Education World University Rankings, ediția 2024, și pe poziția 801 – 1000 la nivel global.

ASE, cea mai bună universitate din România

Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului economic și de administrație publică din România, este cotată pentru a cincea oară consecutiv drept cea mai bună universitate din România, conform ediției 2024 a prestigiosului clasament Times Higher Education World University Rankings, apărută în data de 27 septembrie a.c.

Academia de Studii Economice din București își păstrează locul de lider național – performanță care onorează comunitatea sa academică. Rezultatele internaționale ale ASE sunt obținute prin eforturile notabile ale tuturor membrilor comunității academice.

THE World University Rankings include aproape 2.000 de universități

Cea de-a 20-a ediție anuală a THE World University Rankings include aproape 2.000 de universități din întreaga lume, în urma evaluării a 2.673 de instituții din 127 de țări, un record al ultimilor ani.

Agenția internațională de clasamente ia în calcul cinci aspecte principale pentru definirea metodologiei de clasificare: predarea și mediul de învățare, mediul de cercetare, calitatea și influența cercetării, transferul de cunoștințe către industrie și perspectiva internațională a universității.

Citește și Sustenabilitatea în retail – tendințele ultimilor ani