Sanctiuni ASF

ASF a aprobat modificarea Codului BVB

17.04.2015

Consiliul ASF a aprobat, în ședința de ieri, la solicitarea Bursei de Valori Bucureşti, modificarea Codului BVB – operator de piaţă, Cartea I – Piaţa reglementată la vedere. Aceste modificări vizează asigurarea unui suport specific de reglementare pentru operaţiunile de piaţă primară cu titluri de stat.

De asemenea, Consiliul ASF a hotărât abrogarea Deciziei CNVM nr. 476/25.03.2009 privind avizarea modificării orarului de tranzacţionare a unei pieţe reglementate.

În cadrul şedinţei, a mai fost aprobat un prospect de ofertă de vânzare de obligaţiuni garantate convertibile în acţiuni emise de IMOCREDIT IFN S.A. Cluj Napoca.

Consiliul ASF a mai aprobat emiterea Certificatului de Înregistrare a Valorilor Mobiliare pentru societățile: BUCOVINA S.A. Suceava, NEW EUROPE PROPERTY INVESTMENTS PLC – Isle of Man, C&V WATER CONTROL S.A. Corbeanca (în vederea admiterii la tranzacţionare pe Sistemul Alternativ de Tranzacţionare administrat de BVB), COS TÂRGOVIŞTE S.A. Dâmboviţa şi GALFINBAND S.A. Galaţi.

În plus, a fost aprobată admiterea la tranzacționare pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare administrat de BVB , în baza dispozițiilor legii 151/2014, a acțiunilor unui număr de 8 noi societăți: BRAICONF S.A. Brăila, INDEPENDENŢA S.A. Sibiu, ALIMENTARA S.A. Slatina, FORAJ SONDE S.A. Craiova, F.A.M. S.A. Galaţi,  INSTITUTUL DE CERCETĂRI PENTRU ACOPERIRI AVANSATE ICAA S.A. Bucureşti,  MOBAM S.A. Baia Mare şi FIRM RECOM S.A. Bucureşti. Pentru AGROMEC DAIA S.A. Giurgiu a fost aprobată retragerea de la tranzacționare și radierea din evidența ASF a acțiunilor emise de această societate.

Totodată, a fost aprobată sancționarea a doi acţionari care nu au derulat oferta publică obligatorie precum şi a unui administrator unic pentru nerespectarea dispoziţiilor Legii 151/2014.

 

Citiți și despre: