Amenda Euroins

ASF a demarat o investigație privind emitenţii de instrumente financiare

17.07.2017

Sectorul ”Instrumente şi Investiţii Financiare” din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a demarat, încă din data de 30 iunie 2017, o investigaţie cu privire la posibilitatea existenţei unor elemente care intră sub incidenţa abuzului pe piaţă – manipulare prevăzut de Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă.

”În situaţia în care în urma analizelor efectuate sunt constatate nerespectări ale prevederilor legale incidente sunt adoptate măsuri de către Autoritate care pot fi făcute publice, în funcţie de caracterul acestora. Ori de câte ori rezultatul analizelor efectuate s-a concretizat în măsuri de autoritate, care potrivit caracterului acestora se înscriau în categoria informațiilor publice, acestea au fost aduse la cunoștința publicului”, a anunțat ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este instituția naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

 

 

 

Citiți și despre: