Stiri: Finante

ASF: Carpatica Asig va fi evaluată de Deloitte

06.03.2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară anunţă că, în conformitate cu Decizia nr. 341 din data de 9 februarie, prin care s-a dispus efectuarea evaluării activelor, datoriilor și capitalurilor proprii ale Carpatica Asig SA, societatea a finalizat procedura de selecţie şi a contractat un auditor financiar.

Compania de audit care va realiza evaluarea societăţii Carpatica Asig S.A. este Deloitte Audit S.R.L.

Selecţia şi contractarea auditorului financiar au fost supervizate şi aprobate de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor, administratorul temporar al societăţii de asigurare.

Procedura a respectat dispoziţiile Normei nr. 6/2016 privind procesul de evaluare și de luare a deciziilor de rezoluţie.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a hotărât, în ședința din 3 martie, să îi sancționeze pe membrii Consiliului de Administrație și ai conducerii executive a societății Carpatica Asig SA cu retragerea aprobării, precum și înlocuirea temporară a organului de conducere al asigurătorului cu Fondul de Garantare a Asiguraților, în calitate de administrator temporar al societății, în sensul deținerii competenței de a reprezenta asigurătorul.