Stiri: Companii

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania

Cum poţi să cumperi online o asigurare RCA?

07.04.2021

Asigurare RCA online. Delta SRS Broker de Asigurare-Reasigurare a anunţat că își relansează oficial site-ul, ca răspuns la cerința de achiziționare online a asigurărilor obligatorii, în contextul pandemiei de coronavirus.

Compania de asigurări oferă, aşadar, clienților o platformă de vânzare online a polițelor de Răspundere civilă auto (RCA), preluarea, de asemenea online, a cererilor de ofertă pentru toată gama de asigurări, cât și consultanță de specialitate în condițiile și standardele unei întâlniri offline.

În noul site, www.deltasrs.ro, care este disponibil și în varianta mobilă, poate fi găsită toată gama de servicii și produse de asigurare, atât pentru persoanele fizice, dar și pentru afacerile de orice talie, fie că vorbim despre o multinațională sau un IMM.

Asigurare RCA online. Contextul creat de pandemie

„În actualul context pandemic, considerăm că este necesar nu numai să oferim consultanța de specialitate la distanță, dar să fie la aceleași standarde profesionale ca atunci când clientul îți intră în agenție.”, a declarat Mariana Rotaru, director executiv al Delta SRS Broker de Asigurare-Reasigurare.

Platforma are o interfață user friendly. Ea este concepută pentru a facilita accesul utilizatorilor la informațiile esențiale despre polițe.

”Restricțiile pandemiei, dar și dorința de a nu pierde timp în general, ne-au determinat pe foarte mulți dintre noi să ne facem cea mai mare parte dintre cumpărături online, fie că vorbim despre consumabilele de zi cu zi, mâncare, electrocasnice și chiar achiziționarea de produse financiare, ceea ce în urmă cu câțiva ani era ceva mai rar în România. În privința asigurărilor care pot fi cumpărate online, deși piața oferă posibilitatea de a finaliza inclusiv polițe facultative, clientul român încheie cu preponderență asigurări obligatorii, iar dintre acestea cea mai mare pondere o au cele RCA.”, a explicat directorul executiv al Delta SRS.

Asigurare RCA online. Recomandările autorităţilor

Dată fiind creșterea masivă a vânzărilor online, în contextul pandemiei de coronavirus și recomandarea autorităților de a ieși din case cât mai puțin posibil, consultantul în asigurări și-a dorit să pună la dispoziția clienților aceeași gamă de produse RCA existentă și în offline, în agenție, fără a fi deloc necesară deplasarea asiguratului.

”Întregul proces de asigurare pentru produsele obligatorii poate fi operat la distanță, online, astfel că am început cu asigurarea RCA, ce poate fi cumparată atât de pe desktop, cât și de pe telefonul mobil, polița fiind livrată imediat pe email și în contul clientului asigurat. Mai mult decât atât, am dorit ca întregul proces de asigurare să fie o experiență plăcută, care să decurgă fără asperități și să răspundă rapid nevoilor de asigurare ale românilor, fie că vorbim de persoanele fizice sau de varii companii și aceasta într-un timp cât mai scurt cu putință și în siguranță din punct de vedere medical.”, a mai detaliat directorul executiv al Delta SRS Broker de Asigurare-Reasigurare, Mariana Rotaru.

Paşi de urmat

În ceea ce privește asigurările RCA, după completarea datelor în câmpurile site-ului, asiguratul va primi ofertele comparate ale asiguratorilor, pentru care brokerul intermediază acest tip de polițe. În același timp, toate produsele, din toate categoriile au un formular, care, odată completat permite cererea de consultanță personalizată oferită de Delta SRS.

”Am început acest proiect încă înainte de a începe pandemia de Covid-19, însă am preferat să așteptăm pentru a ne adapta, cât mai bine cu putință, pe parcursul anului trecut și începutul acestuia, la realitățile și cerințele pieței. Acesta este un prim pas spre ,,prezența în mediul online’’ a Delta SRS. În viitorul apropiat, site-ul va permite finalizarea achiziționării și a altor polițe de asigurare, in special facultative.”, a concluzionat reprezentantul Delta SRS.

Citeşte şi Ziua Internaţională a Cărţii 2021. Cărturești și Veranda Mall lansează o campanie inedită