Stiri: Sanatate

Asigurarea Optimist

Asigurarea Optimist: Anunțul făcut de Aegon România

28.01.2020

Asigurarea Optimist. Peste 3,4 milioane de români au avut un membru al familiei diagnosticat cu o formă de cancer, arată statisticile naționale. Rezultatele studiilor internaționale relevă că 9,6 milioane de persoane mor anual din cauza unor afecțiuni de natură oncologică. În plus, 70% dintre decesele provocate de cancer survin în țările cu un grad de dezvoltare slab spre mediu și 3,7 milioane de vieți ar putea fi salvate anual prin aplicarea în mod adecvat a unor strategii de prevenire, depistare precoce și tratament al cancerelor.

Conform datelor puse la dispoziție de Uniunea Internațională de Control al Cancerului, costul economic anual pentru depistarea și tratarea maladiilor oncologice se ridică la circa 1,05 trilioane euro.

Asigurarea Optimist. Costul unui tratament

În România, potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), costul anual mediu pentru tratamentul unui bolnav de cancer se ridică la numai 12.000 lei.

Toate aceste statistici au fost parte dintre motivele care au dus la decizia Aegon România de a-și extinde pachetele oferite prin asigurarea Optimist.

Astfel, la pachetul inițial, prin care beneficiarul primea un sprijin financiar de 5.000 lei, achitând o primă anuală de 135 lei, au fost adăugate alte trei. Acestea pun la dispoziția asiguratului care a fost diagnosticat cu o formă de cancer sume de 10.000, 20.000 și 30.000 lei.

Asigurarea Optimist. „Statisticile sunt îngrijorătoare”

„Statisticile sunt îngrijorătoare, dar faptul că milioane de vieți pot fi salvate în fiecare an prin accesul rapid la servicii medicale de calitate cred că ar trebui să ne facă pe toți mult mai preocupați să luăm din timp măsuri și să ne construim o plasă de siguranță. Depistarea într-o fază incipientă şi accesul rapid la tratament corespunzător sunt două elemente esenţiale în lupta cu această boală. Din păcate, din momentul primirii diagnosticului apar costuri care pot fi greu de suportat, chiar dacă ești asigurat în sistemul de sănătate publică. Am luat în calcul toate aceste aspecte atunci când am decis să creștem numărul de pachete disponibile prin asigurarea Optimist”, explică Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.

Asigurarea Optimist. Costul unei consultații

În țara noastră, costurile unei consultații în sistem privat cu un specialist oncolog au o valoare medie de 250 lei. Acestea pot ajunge și chiar depăşi suma de 1.000 lei. Românii care vor să beneficieze de tratament în străinătate, trebuie să fie pregătiți să suporte costuri mult mai mari.

De exemplu, două dintre cele mai renumite spitale oncologice din Istanbul, Anadolu Medical Center și Memorial Șișli Hospital, au un tarif de 99,8 euro pentru o consultație. La aceste costuri se adaugă şi cele legate de:

  • transport
  • cazare
  • hrană
  • alte cheltuieli administrative

În plus, trebuie luat în calcul faptul că de cele mai multe ori bolnavii au nevoie de însoțitori în toate aceste situaţii.

Conform unei statistici a Global Cancer Observatory (GLOBOCAN), peste 83.000 de români au fost diagnosticaţi cu afecțiuni din sfera oncologică, în 2018.

Despre asigurarea Optimist

Asigurarea Optimist este realizată în colaborare cu clinicile private de radioterapie Amethyst. Acesta oferă patru variante de sprijin financiar. Ele acoperă atât nevoile imediate ale clienților, cât și acces rapid la tratament oncologic de cea mai bună calitate. Acest lucru este posibil cu ajutorul echipelor multidisciplinare din rețeaua de clinici Amethyst și al echipamentelor de ultimă generație.

Pentru tratament, persoanele care au ales unul dintre pachetele Optimist se pot programa rapid la clinicile private de radioterapie Amethyst.

Pacientul va fi consultat de specialiştii din clinică în maximum 72 de ore din momentul programării.

Asigurarea Optimist este distribuită prin intermediul brokerilor de asigurări care sunt parteneri ai Aegon România:

  • Campion Broker
  • Safety Broker
  • Inter Broker
  • Zurich Broker
  • Transilvania Broker.

De la începutul anului 2020, Asigurarea Optimist poate fi achiziţionată și online.

Citește și Depozitele românilor, în creștere. Ce date a publicat BNR?