Stiri: Sanatate

Asistenţii medicali, premiaţi în cadrul Galei Premiilor de Excelență în Asistenţa Medicală

07.07.2015

Devotamentul, profesionalismul, dăruirea și implicarea în îngrijirea pacientului au fost răsplătite la Gala Premiilor de Excelență în Asistenţa Medicală 2015, organizată de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), filiala București, la Muzeul Național de Artă al României.

Asistenții medicali au o contribuție importantă în planificarea serviciilor de sănătate, în procesul de luare a deciziilor terapeutice ca parte a echipei medicale multidisciplinare, precum și în dezvoltarea de politici sanitare adecvate și eficiente. Ei pot și trebuie să contribuie la crearea și implementarea politicilor publice din domeniul formării personalului medical, al sistemelor de livrare a îngrijirilor sigure și de calitate și al finanțării sistemului sanitar.

„Asistenții medicali sunt lideri și parteneri ai sistemului de sănătate, reprezentând o resursă umană vitală pentru asigurarea calității îngrijirilor de sănătate. Acesta este și mesajul Strategiei globale de resurse umane pentru sănătate a Organizației Mondiale a Sănătății, și anume: nu putem vorbi de sănătate fără personal medical și nu putem vorbi de personal medical fără asistenți medicali și moașe. Trebuie să acționăm și să ne intensificăm eforturile pentru că profesia noastră să fie recunoscută și în România ca fiind esențială pentru optimizarea îngrijirilor medicale și pentru transformarea sistemului sanitar românesc într-unul performant și cost-eficient”, susține asis. Med. gen. lic. Doina Carmen Mazilu, președinte OAMGMAMR — Filiala București.

Cea de-a treia ediție a premiilor de excelență în asistență medicală oferite de OAMGMAMR București a reunit peste 400 de asistenți medicali și își propune să promoveze munca și rezultatele extraordinare obținute de asistenții medicali și de moașe.

„Compasiunea stă la baza procesului de vindecare. Se știe că, indiferent de specialitate, asistenții medicali sunt cei care petrec cel mai mult timp cu pacientul. Iată de ce este extrem de important, că alături de cele mai bune îngrijiri, să știm să oferim o vorbă bună, să arătăm înțelegere față de problemele și suferințele pacienților noștri, pentru a-i ajuta să depășească diferitele obstacole apărute în procesul de vindecare. În 2015 premiem abordarea inovativă și le mulțumim colegilor noștri pentru că reușesc zi de zi să ofere îngrijiri eficiente și de cea mai bună calitate”, explică președintele OAMGMAMR — Filiala București.

Prezent la Gală Premiilor de Excelență în Asistența Medicală 2015, ministrul Sănătății, dr. Nicolae Bănicioiu, le-a mulțumit asistenților pentru munca și grija oferită pacienților.

„Știu că mediul și condițiile de muncă nu sunt întotdeauna cele mai bune, dar știu că depuneți toate eforturile pentru a face tot ce este mai bun pentru pacient, și anume a-i oferi cele mai bune îngrijiri. Cred că este o idee extraordinară să-i premiem pe cei mai buni dintre colegii noștri și v-aș propune ca pentru anul viitor să organizăm o Gală împreună cu Ministerul Sănătății, pentru a le mulțumi tuturor colegilor din țară”, a afirmat ministrul Sănătăţii.