Producatori

ASO Cromsteel investește în îmbunătățirea procesului de producție

01.06.2017

Cu 530 de angajați, societatea este unul din cei mai mari angajatori din județul Dâmbovița. ASO Cromsteel, societate din cadrul ASO Group și unul dintre cei mai importanți jucători din industria componentelor hidraulice cromate, investește permanent în dezvoltarea capacității de producție și îmbunătățirea calității produselor oferite.

Drept urmare, rezultatele financiare din 2016 și 2017 sunt pe un trend pozitiv și prosper, fapt ce permite companiei să continue investițiile și să meargă pe direcția îmbunătățirii continue, pe toate planurile.

„Reorganizarea proceselor, combinată cu o echipă tânără și motivată, este acompaniată întotdeauna de dorința de îmbunătățire și evoluție. Aceste calități au dus la creșterea continuă a companiei noastre”, ne-a declarat Enrico Romano, Chief of Operations în cadrul ASO Cromsteel.

Preocupare pentru îmbunătățire continuă

Divizia ASO Hydraulics&Pneumatics, din care ASO Cromsteel face parte, se distinge prin preocuparea constantă pentru îmbunătățirea continuă a proceselor de producție.

Introducerea sistemului de măsurare OEE (Overall Equipment Effectiveness), care permite monitorizarea și intervenția în procesele de producție, are ca scop îmbunătățirea continuă și, implicit, îmbunătățirea produselor și serviciilor oferite clienților. Intervenția în aceste procese de producție se realizează într-un mod organizat, prin intermediul worshop-urilor realizate de echipe de lucru.

ASO Cromsteel se diferențiază în domeniul său de activitate prin gama completă de produse, echipa de angajați, dar mai ales prin preocuparea de îmbunătățire continuă

De altfel, avantajele competitive ale ASO Cromsteel sunt reprezentate atât de gama completă de produse, echipa de angajați, dar mai ales de preocuparea pentru această îmbunătățire continuă, după cum susține reprezentantul companiei, Enrico Romano: „Avem o gamă completă de produse, cu care nimeni nu se poate compara, suntem prezenți în cele mai multe țări prin intermediul clienților noștri și avem o echipă extraordinară, tânără, care este focalizată pe rezultate. Muncim pentru a ne îmbunătăți pe noi, utilajele din procesul de producție, pentru a putea mări constant calitatea serviciilor noastre”.

Instruirea angajaților, în centrul politicii ASO

Cu un portofoliu complet și variat de produse, ASO Cromsteel reușește să fie compania numărul 1 din acest punct de vedere, datorită echipei formate din aproximativ 530 de angajați, pregătirea profesională a acestora fiind în centrul politicii din cadrul grupului ASO.

În cadrul ASO Cromsteel lucrează aproximativ 530 de persoane, compania fiind astfel unul dintre cei mai mari angajatori din județul Dâmbovița, instruirea angajaților fiind în centrul politicii ASO Group.

„Sunt convins că persoana face diferența într-o companie, și aici mă refer la toată echipa de 530 de persoane. Formarea profesională, combinată cu obiectivele clare, este din punctul meu de vedere baza pentru succesul în cadrul companiei. Dorința de a ne îmbunătăți și capacitatea de a forma o echipă care să urmărească în mod structurat obiectivele sunt pentru noi lucruri foarte importante”, ne-a mai spus Enrico Romano, COO în cadrul ASO Cromsteel.

În plus, în ultimul an au avut loc o serie de schimbări, la nivelul companiei, în urma cărora s-a creat o echipă managerială unită și guvernată de o strategie de Divizie foarte clară și bine definită, bazată pe date.

Totodată, s-au încheiat cu succes câteva investiții importante și s-au îmbunătățit metodele de lucru pentru a putea monitoriza cât mai bine procesul de producție, iar introducerea echipei Q-Team a ajutat la implementarea acestor procese de îmbunătățire continuă.

Continuarea investițiilor

Cele mai recente investiții efectuate de ASO Cromsteel au vizat finalizarea construcția unei noi hale de producție în 2016, în vederea măririi capacității de producție de țeavă alezată-roluită, folosită la construcția cilindrilor hidraulici.

În plus, în ultimele 12 luni, compania a dus la bun sfârșit o serie de investiții care au avut ca obiectiv atât îmbunătățirea procesului de producție, cât și a portofoliului de produse, toate fiind realizate în beneficiul clientului.

În 2016, ASO Cromsteel a finalizat construcția unei noi hale, iar pentru anul în curs, compania are în plan ca în cel mai scurt timp să demareze lucrările de modernizare a vestiarelor angajaților.

Însă majoritatea investițiilor efectuate de ASO Cromsteel au ca țintă îmbunătățirea utilajelor, modernizarea spațiului productiv și a mediului de lucru, creând astfel un mediu confortabil de muncă, pe care angajații să-l aprecieze. Drept urmare, compania va demara, în cel mai scurt timp, o investiție substanțială care are ca scop modernizarea vestiarelor angajaților.

De altfel, investițiile reprezintă cea mai importantă activitate a companiei deoarece prin intermediul investițiilor, ASO Cromsteel ține pasul cele mai noi tehnologii din domeniu, oferind astfel clienților o gamă variată de produse de o calitate deosebită.

„Pentru noi, adevăratul rezultat financiar înseamnă să putem reinvesti în utilaje noi, menținerea programului TPM (total productive maintenence), cu obiectivul de a avea în permanență utilaje performante și un nivel foarte înalt de calitate a produselor și a serviciilor”, a adăugat, în încheiere, Enrico Romano, Chief of Operations în cadrul ASO Cromsteel.