Producatori

ASO GROUP HCD, grupul numărul unu din industria componentelor hidraulice cromate

01.03.2016

Grupul continuă dezvoltarea, conducerea ASO GROUP HCD – Hydraulic Components Division are ca ţintă depăşirea pragului de 100 de milioane de euro. ASO GROUP, îşi preia originile din numele ASO Acciai Speciali Ospitaletto, fiind fondată în 1971 de către Aldo Artioli, om de afaceri expert în chimie şi metalurgie. Aso Group a urmărit o strategie de dezvoltare prin investiţii şi achiziţii cu scopul declarat, de a deveni unul din cele mai mari şi active grupuri pe pieţele industriale de oțeluri speciale, transformatoare industriale de energie electrică, forje, distribuţie de energie electrică, hidraulică şi multe altele. În 2011, ASO GROUP, a preluat SPS S.p. A, o companie fondată în 1992 în apropiere de Verona, Italia, având o experienţă mai mare de 20 de ani în producerea de bare cromate pentru cilindrii hidraulici din domeniul utilajelor industriale clienţi tip OEM.

După schimbarea numelui noii companii preluate în ASO SPS SpA și după implementarea valorilor şi metodelor de lucru, ASO GROUP a luat o nouă decizie strategică şi inteligentă, în anul 2014, preluând Cromsteel Industries SA din Târgovişte România.

“La aceea vreme Cromsteel Industries era unul dintre cei mai importanţi producători din lume de bară şi ţeavă cromată, ocupându-se şi de arbori liniari. Cu această mişcare strategică, ASO GROUP a creat Divizia de Componente Hidraulice, numită astăzi ASO GROUP HCD, formată din ASO SPS şi ASO CROMSTEEL”, ne declară Gianluigi Mazzotti COO, ASO GROUP HCD.

Portofoliul de produse

“În domeniul nostru de activitate, toată lumea este conştientă de faptul că ASO GROUP HCD este compania numărul unu, având cea mai mare varietate de produse, adăugându-se și faptul că are şi cea mai mare capacitate de producţie din Europa”, spune conducerea companiei.

Produsele companiei sunt împărţite în 3 mari categorii cuprinzând Seria A-CHROME pentru bare de oţel placate cu crom, Seria A-TUBE pentru ţevi trase la rece sau sudate placate cu crom la interior sau exterior ori neplacate şi Seria A-LINE destinată arborilor liniari placaţi sau nu cu crom.

Aceste trei mari categorii se împart apoi în alte subcategorii, rezultând în jur de 3.000 de articole.

“Atenţia noastră constantă îndreptată asupra clientului ne-a făcut să răspundem cu produse şi servicii noi, inovative prin intermediul creării de noi aliaje din oţel şi maşini special dezvoltate. Noi credem şi chiar clienţii noştri spun că datorită inovaţiei din producţie mulată pe cererile lor, am reuşit să rămânem mereu cu cel puţin un pas în fața concurenţei”, adăugă Gianluigi Mazzotti.

Clienţii ASO GROUP vin de pe tot mapamondul, distribuind produsele în circa 78 de ţări. Produsele lor ajung de la cei mai mari producători de vehicule grele tip OEM Original equipment manufacturer (OEM) până în industria aparaturii pentru fitness. Având o reţea foarte bine organizată de distribuitori, reuşesc să acopere chiar şi cele mai îndepărtate pieţe de desfacere.

Factori de influenţă

Având mai mult de 650 de angajaţi în divizia de hidraulice, 570 la Târgovişte, si 86 la Verona, conducerea companiei este implicată şi dedicată îngrijirii tuturor factorilor umani și a conotaților ce rezidă din acest fapt. Întotdeauna cea mai mare atenţie a fost dată creării de soluţii inovative care să respecte mediul înconjurător şi oamenii.

La ora actuală, ASO GROUP deţine proiecte în lucru care în momentul finalizării vor ajuta nu numai angajaţii proprii cât şi comunităţile locale unde activează

În Târgovişte, 95% din totalul proceselor este realizat prin intermediul metodei de cromare în linie continuă. Acest lucru este important, în primul rând datorită implicaţiilor asupra mediului înconjurător, foarte bine controlate şi în al doilea rând datorită produselor de primă clasă rezultate.

“Cifrele realizate de noi reprezintă garanţia noastră şi asta pentru că suntem capabili să producem zilnic 13.500 metri de produse cromate în Târgovişte şi 3500 de metri la Verona”, spune conducerea companiei.

În continuă dezvoltare

“Industria noastră s-a schimbat foarte mult în ultimii ani ce au trecut şi continuă să se schimbe datorită dezvoltării globale la care suntem cu toţii martori. În fiecare zi ne remodelăm în funcţie de cererile clienţilor noştri. Am crezut dintotdeauna că este vital să ne dezvoltăm împreună cu clienţii noştri şi ştim că cererile crescânde în privinţa calităţii dar şi a cantităţii, sunt mai mult decât normale”, ne spune Gianluigi Mazzotti.

Una dintre valorile cele mai importante ale companiei este continua cercetare şi dezvoltare de noi soluţii tehnologice. Scopul acestei valori este să aducă clienţilor cea mai bună performanţă. Automatizările proceselor inovative sunt de asemenea aspecte pe care ASO GROUP HCD le aduce pe piaţă.

În Târgovişte compania deţine, deja în construcţie o altă hală de producţie, care va ajuta la dezvoltarea unităţii şi măririi capacităţii de producţie. În acest mod va fi posibilă lărgirea şi mai mult a ariei de acoperire a produselor introducând o altă linie de cromare continuă. Linia va fi complet nouă şi va da posibilitatea acoperirii de dimensiuni ale produselor ce nu au fost atinse până acum de nicio altă companie.

“Din nou cifrele sunt cele ce vorbesc mai bine şi vă putem spune că anul 2015 a fost încheiat cu un venit de circa 97 de milioane de euro, exclusiv din vânzările către clienţi. După cum bine vă imaginaţi în acest an avem ca ţintă depăşirea pragului de 100 de milioane de euro, neluând în considerare valoarea investiţiilor în desfăşurare”, încheie Gianluigi Mazzotti COO, ASO GROUP HCD.

Pe lângă ASO GROUP HCD, grupul mamă ASO GROUP mai deține o divizie de oțeluri speciale formată din ASO SIDERURGICA și ASO FORGE și cu siguranță nu se va opri aici.