Asociaţia Berarii României are un nou preşedinte şi director general

21.02.2017

Asociaţia Berarii României şi-a desemnat o nouă conducere, la începutul anului 2017. Astfel, în funcţia de președinte a fost ales Shachar Shaine, președintele companiei United Romanian Breweries Bereprod (URBB), iar pentru funcţia de director general a fost numită Julia Leferman.

“Propunerea primită din partea partenerilor din Asociația Berarii României de a prelua funcția de președinte, anul acesta, mă onorează și mă bucură în egală măsură. Doresc să îi mulțumesc predecesorului meu, domnul Igor Tikhonov, președinte al companiei Ursus Breweries, pentru eforturile depuse anul trecut în calitate de Președinte al Berarilor României.”, a declarat Shachar Shaine.

Shachar Shaine preia funcția de președinte al Asociației de la Igor Tikhonov, președintele companiei Ursus Breweries, care a reprezentat Asociația în această calitate pe parcursul anului precedent.

“Dezvoltarea culturi berii în România reprezintă unul dintre obiectivele Asociației Berarii României, proiectele derulate de-a lungul timpului vorbind românilor despre această băutură extraordinară fabricată din ingrediente naturale, despre numeroasele tipuri în care poate fi savurată, precum și despre impactul economic pozitiv pe care fiecare pahar de bere consumat îl are pentru România. Mă bucur că alături de partenerii din Asociație am ocazia să construiesc mai departe în acest sens, astfel încât berea produsă în România să ocupe același loc de cinste pe mesele şi în inimile românilor.”, a adăugat Shachar Shaine, Președinte Asociația Berarii României.

Shachar Shaine deţine o experienţă de peste 17 ani în marketing și vânzări în domeniul FMCG şi al planificării proiectelor industriale. Stabilit în România încă din 1999, Shachar Shaine ocupă în prezent funcția de Președinte URBB, anterior deţinând diverse funcții de conducere în cadrul companiei: Marketing Vice-President URBB, timp de trei ani şi, ulterior, Marketing & Sales Vice-President URBB încă doi ani, iar din 2004 până în 2010, a ocupat funcţia de preşedinte şi CEO al companiei. A absolvit Universitatea Technion din Haifa şi deține un Executive MBA la Bradford University.

De asemenea, poziția de director general al Asociației Berarii României este preluată de Julia Leferman.

“Mă simt onorată de alegerea mea în această funcție, cu atât mai mult cu cât acum pot spune că fac parte dintr-o mare familie, aceea a producătorilor de bere din România. Faptul că m-am alăturat echipei Berarilor României reprezintă o frumoasă provocare profesională, având în vedere cât de iubită este berea de către români. Asociația Berarii României activează la standardele înalte ale industriei berii din România, iar rolul meu va fi acela de a menține acest nivel, având un obiectiv clar conturat: acela de a promova şi a dezvolta o industrie a berii responsabilă şi sustenabilă în România. Asociația va rămâne totodată același partener de dialog deschis și constructiv pe orice temă conexă industriei berii din România”, a declarat Julia Leferman, director general Asociația Berarii României.

Julia Leferman deţine o experiență de peste 15 ani în Public Affairs, acumulată în importante instituții publice și în consultanță privată. Înainte de a se alătura Berarilor României a făcut parte din echipa Grayling, coordonând proiecte complexe de public affairs din domenii diverse, precum: servicii financiare, IT, sănătate și energie.