Stiri: Companii

Asociatia BookLand

Asociația BookLand a renovat şapte şcoli din mediul rural

15.09.2020

Asociația BookLand a renovat şapte şcoli din mediul rural, urmând ca până la finele anului curent numărul unităţilor de învăţământ modernizate să ajungă la 12. Un nou an şcolar atipic a început, în contextul pandemiei de COVID-19, iar realitatea din școlile românești nu ne dă motive de optimism.

Asociația BookLand. „Ȋmpreună construim oameni”

Datele statistice arată că jumătate dintre instituțiile de învățământ din mediul rural încă mai au toaleta în curte şi doar 7 din 10 copii merg la şcoală. În acest context, Asociaţia BookLand a decis încă din toamna anului trecut că poate să contribuie la schimbarea acestei situații. Sub motto-ul „Ȋmpreună construim oameni”, fără să dispună de vreo linie de finanţare, a reușit să coalizeze în această inițiativă privată peste 50 companii care susțin acest demers cu produsele și serviciile proprii.

Asociația BookLand. Echipamente moderne

Până în momentul de față au fost renovate și dotate cu varii echipamente moderne şapte instituții de învățământ care își primesc cu o nouă înfățișare elevii pe 14 septembrie:

1. Călăraşi – 2 şcoli în comunele Sohatu şi Progresu

2. Vaslui – 1 şcoală în comuna Hurdugi

3. Botoşani – 2 şcoli în comunele Mileanca şi Viișoara

4. Neamţ – 1 şcoală în comuna Ţibucani

5. Suceava – 1 şcoală în comuna Baia

Ce spune coordonatorul Asociaţiei?

“În al 10-lea an de existență BookLand, continuăm să subliniem importanţa educației ca bază fundamentală a unei vieți împlinite și a unei societăți funcționale. Avem convingerea fermă că dezvoltarea & formarea copiilor noștri este strâns legată de condițiile în care învață.

Pentru cei mai defavorizați dintre ei am lansat această campanie de renovare & dotare a școlilor din mediul rural în care îi invităm să ni se alăture pe toți doritorii de fapte bune. Dacă Asociaţia ar dispune de mai multe resurse, am reabilita și mai multe școli căci, realmente, am făcut minuni cu un buget minuscul. Marea noastră provocare este obținerea donațiilor în bani pentru a reuși să achităm serviciile de manoperă, în rest Partenerii noștri ne ajută cu tot ce produc ei.

Prin tot ceea ce facem, ne dorim să schimbăm mentalități, să încurajăm tinerii să aibă încredere în forțele proprii și să-i inspirăm să-și urmeze visele.” – Mihaela Ianole – Coordonator Renovare Şcoli Asociaţia BookLand.

Asociația BookLand. Îmbunătăţiri semnificative

Cele 12 școli gimnaziale selectate au nevoie de îmbunătățiri semnificative:

  • multe dintre ele au grupul sanitar încă în curte
  • sălile de clasă prezintă igrasie și mucegai
  • uși / geamuri / pardoseli cu un grad mare de deteriorare
  • multe dintre băncile și scaunele din sălile de curs nemaiputând fi utilizate din cauza vechimii,
  • lipsa de dotare a claselor/laboratoarelor cu echipamentele IT necesare.

La una dintre școli, în care ploaia pătrunde în interior, încep chiar de luni lucrările de reconstrucție integrală acoperiș.

Toți cei care doresc să se implice și să devină parteneri ai acestui demers pot contacta reprezentanții Asociației BookLand sau pot dona / redirecționa impozitul pe profit sau venit / completa formularul 230 sau declarația unică.

Citeşte şi Producţia industrială a României, scădere de 14,9% în perioada ianuarie-iulie 2020