Stiri: Companii

Certificare internationala CMC

Asociația Consultanților în Management din România a lansat CMC Club

18.11.2016

Asociația Consultanților în Management din România (AMCOR) a organizat pe data de 16 noiembrie, evenimentul de lansare a CMC Club România, organizaţie care își propune să fie o structură informală şi care să se constituie într-o platformă de întâlniri, discuții profesionale și de business între cei mai titrați practicieni din domeniul consultanței în management: consultanții certificați CMC.

Evenimentul a avut loc în București și s-a bucurat de o largă participare atât a comunității consultanților în management, cât și a reprezentanților unor importante companii locale.

Printre vorbitorii invitați la eveniment s-au numărat: Cătălin Hristea, președinte AMCOR și reprezentant PMSolutions, dl. Bogdan Pletea, vicepreședinte AMCOR și reprezentant PMS Consulting Group 2003, dna. Georgeta Dendrino, reprezentant Interact, dl. Sorin Caian, președinte ICMCI (International Council of Management Consulting Institutes) și reprezentant BDO Business Advisory, dar și dl. Brian Ing, Past ICMCI Chair.

Cătălin Hristea a făcut, în deschiderea conferinței, o scurtă prezentare a CMC („Certified Management Consultant”) care este o certificare profesională independentă pentru profesioniștii consultanței în management, acordată de către asociațiile profesionale în domeniul consultanței din 48 de țări ale căror asociații profesionale sunt afiliate la ICMCI.

Totodată, Bogdan Pletea a susținut o prezentare despre demersul CMC Club România, al cărui inițiator este, insistând asupra obiectivelor care au stat la baza creării acestei platforme de comunicare, dar și a așteptărilor viitoare, accentuând importanța formării profesionale continue, a experienței și a profesionalismului în prestarea de servicii de consultanță în management.

Sorin Caian a făcut o scurtă trecere în revistă a strategiei ICMCI, a standardelor de consultanță CMC, CEN 16114, dar și ISO 20700, iar Brian Ing a pus accent în prezentarea dumnealui pe calitatea și profesionalismul în domeniul consultanței în management, insistând asupra importanței experienței acumulate de către consultanți.

Georgeta Dendrino a susţinut o prezentare care a avut ca temă ”What keeps executives (and consultants) awake at night” și a făcut trimitere atât la cazuri reale, cu care se confruntă practicienii din domeniul consultanței în management, dar și la date statistice din media.

De asemenea, în ultima parte a evenimentului, Cătălin Hristea a susţinut prezentarea celui mai recent studiu AMCOR al pieței de consultanță în management din România, cu rezultate înregistrate în 2015 și așteptări pentru 2016.