Asociatia Daruieste Aripi

Asociația Dăruiește Aripi lansează campania Dulapul cu Jucării

07.11.2019

Asociația Dăruiește Aripi, în parteneriat cu Therme București, a lansat campania de strângere de fonduri pentru realizarea Dulapului cu Jucării. Acesta este destinat copiilor tratați în secția de oncologie pediatrică a Institutului Oncologic Profesor Doctor Alexandru Trestioreanu, din București.

Așadar, în perioada 4 – 10 noiembrie, toți vizitatorii Therme vor avea posibilitatea de a face o donație.

Asociația Dăruiește Aripi. Jucăriile vor fi cumpărate pe 11 noiembrie

Luni, pe 11 noiembrie, cu ajutorul sumei strânse vor fi cumpărate dulapuri și jucării, care vor fi așezate în secție, pentru a aduce un zâmbet pe fețele copiilor care vin la tratament aici.

“Această campanie s-a născut din dorința de a aduce puțină bucurie copiilor care se luptă cu o boală atât de grea cum este cancerul, aflați în tratament la Institutul Oncologic București. Am inițiat diferite acțiuni de strângere de fonduri pentru îmbunătățirea șanselor la viață a copiilor cu cancer din România, dar de această dată, împreună cu echipa Therme București dorim să le oferim copiilor și sprijin afectiv și puțină alinare sub forma unor jucării. Le suntem recunoscători partenerilor noștri de la Therme București, care s-au implicat în sprijinirea acestei inițiative (…). Este incredibil ce minuni poate face faptul că un medic îi spune copilului, că la sfârșitul tratamentului sau analizelor își poate alege ce jucărie își dorește din acel dulap”, spune Alina Pătrăhău, fondatoarea Dăruiește Aripi.

Asociația Dăruiește Aripi. Săptămâna Generozității

Inițiativa Dăruiește Aripi a fost integrată în Săptămâna Generozității, parte din seria de nouă săptămâni tematice educative, Heroes of the Galaxy, care au loc la Therme București, până la finalul lui noiembrie.

Fiecare donație pentru proiectul cu Dăruiește Aripi contribuie la cumpărarea și dotarea „Dulapului cu jucării”. Acesta va ”poposi” pe holul secției de oncologie pedriatică a Institutului Oncologic București, la începutul săptămânii viitoare.

Asociația Dăruiește Aripi. Oamenii încep să fie tot mai receptivi la cauzele umanitare

“Am observat că oamenii încep să fie tot mai receptivi la cauzele umanitare, tot mai solidari cu semenii lor. Sper că și în acest caz să mobilizăm cât mai mulți participanți la cauza noastră, mai ales că este vorba despre copii care se confruntă cu o boală cruntă și care, spre deosebire de adulți, nu înțeleg exact ce li se întâmplă și resimt mai acut restricțiile care vin odată cu spitalizarea și tratamentul. Mi se pare extraordinar că în această campanie sunt implicați, în postura donatorilor, și copii. Ei vin alături de părinți să se distreze și să se relaxeze, dar învață și că pot să ajute, chiar printr-o contribuție mică, alți copii aflați în suferință”, a adăugat Alina Pătrăhău.

Această inițiativă face parte din proiectele derulate de asociația Dăruiește Aripi, de-a lungul celor șase ani de activitate. Printre numeroasele proiecte încheiate sau care sunt încă în desfășurare se numără:

  • construcția și modernizarea secțiilor de oncologie pediatrică și cea de terapie intensivă nou născuți de la Constanța
  • modernizarea secțiilor de pediatrie din Constanța și Tulcea
  • înființarea Registrului Național al Cancerelor la Copii, primul studiu privind rata de supraviețuire a copiilor pacienți cu cancer din România

Citește și Registrul Național de Franciză a fost înființat!

 

 

 

Citiți și despre: