Stiri: Energie

Asociaţia Europeană de Rafinare a Petrolului are un nou preşedinte

20.06.2017

Membrii Asociaţiei Europene de Rafinare a Petrolului au aprobat în unanimitate numirea lui Béla Kelemen în funcţia de preşedinte al Asociaţiei, pentru următorii doi ani. Asociaţia cu sediul la Bruxelles reprezintă interesele majorităţii companiilor din domeniul rafinării din UE şi contribuie la dezvoltarea politicilor UE în acest domeniu.

 “Sunt onorat de această numire şi mă voi strădui să reprezint această industrie în cel mai bun mod în relaţia cu toate părţile interesate şi să susţinem Secretariatul nostru de la Bruxelles,” a declarat Béla Kelemen.

Pe baza votului exprimat recent de membrii Asociaţiei Europene de Rafinare a Petrolului, Béla Kelemen a devenit preşedinte al organizaţiei pentru un mandat care se va întinde pe următorii doi ani. În prezent, Béla Kelemen ocupă poziţia de vicepreşedinte al Centrului de Excelenţă în Afaceri din cadrul Grupului MOL şi este responsabil pentru îmbunătăţirea proceselor în tot portofoliul de active al companiei. El are o experiență vastă în industria de rafinare, câștigată atât la MOL Group, cât și în alte companii.

FuelsEurope (cunoscută în trecut sub numele EUROPIA), care este o divizie a Asociaţiei Europene de Rafinare a Petrolului, reprezintă în cadrul instituţiilor UE interesele a 40 de companii care operează rafinării în Uniunea Europeană, inclusiv companii precum Shell, ExxonMobil, Total, OMV şi PKN Orlen. Membrii organizaţiei reprezintă aproape 100% din capacitatea UE de rafinare a ţiţeiului şi 75% din vânzările de carburant. Obiectivul FuelsEurope este promovarea unei activităţi de rafinare sustenabilă din punct de vedere economic şi al mediului, prin furnizarea de consiliere de specialitate instituțiilor UE, guvernelor și comunității.

Numirea lui Béla Kelemen ca preşedinte al unei instituţii care contribuie activ la dezvoltarea politicilor UE va consolida în continuare reputaţia şi vizibilitatea Grupului MOL în industria europeană de rafinare. De la fondarea asociaţiei, în 1989, aceasta este prima oară când funcţia de preşedinte revine reprezentantului unei companii din Europa Centrală şi de Est.

“Suntem încântaţi să îi urăm bun venit lui Béla în noua sa calitate de preşedinte al Asociaţiei. Experienţa sa îndelungată în Asociație în calitate de membru al Consiliului de conducere din partea MOL precum şi cunoștințele sale vaste despre industria petrolieră sunt două elemente-cheie pentru organizația noastră,” a adăugat Directorul general John Cooper.