Stiri: Asociatii

Președinte AFEER.

Asociaţia Furnizorilor de Energie din România are un nou președinte

04.10.2023

Președinte AFEER. Laurenţiu Urluescu a fost reales preşedinte al Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România (AFEER), în cadrul Adunării Generale a organizaţiei. De asemenea, Consiliul Director ales pentru activitatea din domeniul energiei electrice este format din:

  • Dana Cănea (OMV Petrom)
  • Tudor Cîrstea (Freepoint Commodities Europe)
  • Cristian Culea (Enel Energie Muntenia)
  • Aurel Mândrican (CEZ Vânzare)

Consiliul Director ales pentru activitatea din domeniul gazelor naturale este alcătuit din:

  • Melania Cozea (CEZ Vânzare)
  • George Mihai (Tinmar Energy)
  • Denisa Voiculescu (Engie Romania)
  • Cornel Zeveleanu (E.ON Energie Romania)

Președinte AFEER. Provocări

Membrii AFEER au afirmat faptul că perioada de la ultimele alegeri a fost una dificilă, cu multe provocări atât pentru furnizorii de energie electrică, cât şi pentru cei de gaze naturale, din cauza, în special, a deselor schimbări ale cadrului de reglementare, taxării excesive a unor activităţi specifice şi întârzierilor în decontarea sumelor rezultate din aplicarea plafonărilor şi compensărilor. În acelaşi timp, aceştia şi-au manifestat speranţa că, în perioada următoare, vor fi adoptate măsuri care să asigure o piaţă liberă, lichidă, care să satisfacă deopotrivă cerinţele consumatorilor, dar să şi asigure siguranţa în alimentarea acestora cu energie electrică şi gaze naturale.

„Vom continua să promovăm dezvoltarea pieţei de energie electrică şi gaze naturale”

„Vom continua să promovăm dezvoltarea pieţei de energie electrică şi gaze naturale şi o informare simplă şi clară a consumatorilor; vom continua să încurajăm şi să stimulăm competiţia corectă, transparenţa, accesul nediscriminatoriu la piaţă, etica în afaceri, aplicarea celor mai bune practici internaţionale, mai ales acum, când criza geopolitică a determinat o criză energetică fără precedent. Continuăm să milităm pentru consultarea mediului de afaceri înainte ca autorităţile să ia decizii care au efecte asupra activităţii pe piaţa energetică, pentru a evita afectarea acesteia. Să nu uităm că ne dorim cu toţii, atât actorii din piaţă, precum şi guvernanţii, să oferim clienţilor finali – casnici şi industriali – o alimentare cu energie de calitate, sigură, securizată, durabilă, competitivă şi la preţuri corecte”, a declarat preşedintele AFEER, Laurenţiu Urluescu.

AFEER include, în prezent, un număr de 38 de membri, furnizori şi traderi licenţiaţi şi activi pe piaţa de energie electrică şi/sau de gaze naturale.

Citește și Shakespeare School Essay Competition: Peste 9.890 de copii și tineri s-au întrecut în creativitate și originalitate