Stiri: IT&C

Cea mai buna companie de telefonie mobila din Romania

Asociaţia Operatorilor Mobili din România sprijină sistemul de alertă în caz de urgenţă

22.09.2017

Membrii Asociaţiei Operatorilor Mobili din România (AOMR) – Orange, Telekom, Vodafone – au anunţat că sprijină eforturile autorităţilor de a implementa un sistem naţional de alertă în caz de urgenţă prin intermediul tehnologiei de tip ‘cell broadcasting’, folosind reţelele comerciale ale operatorilor de telefonie mobilă.

„Membrii AOMR participă din data de luni, 18 septembrie ac., la toate consultările convocate de autorităţi – Guvern, ANCOM, Parlament – şi colaborează cu instituţiile implicate – STS, IGSU – pentru elaborarea şi implementarea unei soluţii eficiente, robuste şi fiabile de alertare în caz de urgenţă”, au afirmat aceştia.

De asemenea, cele trei companii au mai anunţat că pun la dispoziţia autorităţilor expertiza lor şi că vor implementa cu prioritate acest sistem în propriile reţele.

„Pentru acest proiect de interes public naţional, operatorii vor suporta fiecare costurile adaptării elementelor existente în propriile reţele pentru ca sistemul de alarmă în caz de urgenţă să devină operaţional în cel mai scurt timp posibil”, precizează membrii AOMR.