Stiri: Companii

Asociatia Recolamp rezultate 2019

Asociația Recolamp rezultate 2019: Cifre record privind colectarea!

06.03.2020

Asociația Recolamp rezultate 2019. Asociația Recolamp anunță cifre record pentru anul 2029. Anul trecut, asociația a colectat, tratat și reciclat 1.914 tone de deșeuri din echipamente de iluminat. Per total, s-a asigurat o țintă de colectare de 49,61% din media vânzărilor producătorilor din ultimii trei ani.

Asociația Recolamp rezultate 2019. Creștere impresionantă

Asociația Recolamp rezultate 2019. Cantitatea de deșeuri reprezintă o creștere cu 70 % față de anul 2018. Aceasta a fost colectată prin parteneriatele cu peste 40 de:

  • colectori autorizați activi
  • reciclatori

Ce spune conducerea Recolamp?

„Recolamp a reușit să depășească ținta legală de colectare și de reciclare a deșeurilor electrice și electronice impusă la nivel european (de 45 %), prin eforturi considerabile, deoarece, din păcate, în România nu se colectează selectiv la nivelul la care ar trebui.

Asociația Recolamp rezultate 2019. Pentru a asigura cantitățile de deșeuri colectate, Recolamp a dezvoltat un sistem propriu care și-a dovedit eficiența și care este în continuă dezvoltare. În ultimii 12 ani, am dezvoltat o rețea de colectare selectivă care a ajuns la 14.370 de puncte de colectare, dintre care 2.500 sunt destinate publicului larg.

Vom continua să investim resurse în extinderea acestui sistem, mai ales pentru că din anul 2021 ținta va crește la 65%. Ne-am dori ca toate părțile implicate să fie conștiente că această țintă nu aparține numai producătorilor, ci și autorităților, și că o mai bună colaborare ne-ar ajuta pe toți. Acest proces nu este despre cine câștigă și cine pierde, ci despre a organiza un sistem funcțional și sustenabil”, a declarat Daniela Brumă, Director General Adjunct al Recolamp.

Asociația Recolamp rezultate 2019. 262 de producători români

Recolamp a reprezentat, în 2019, 262 de producători români. Asociația le-a preluat responsabilitatea legală cu privire la gestionarea deșeurilor din echipamente electrice și electronice puse pe piață. În plus, a depășit ținta legală de colectare impusă de legislația în vigoare. Aceasta este de 45%.

Asociația Recolamp rezultate 2019. Reciclarea trebuie să devină o prioritate

„Anual, în România, aproximativ 200 de tone de becuri economice ajung la coșul de gunoi, deși becurile arse sunt deșeuri periculoase și trebuie colectate selectiv, iar acest fapt are implicații grave asupra planetei și a viitorului nostru. Este necesar ca reciclarea să devină cu adevărat o prioritate în România, nu doar pentru asociațiile din domeniu, dar și pentru autorități și populație.

Recolamp și-a asumat constant obiectivul de educare și informare a publicului larg, precum și oferirea de instrumente care să faciliteze procesul de colectare selectivă și de reciclare. Un exemplu este aplicația ColțVerde, lansată anul trecut, care oferă posibilitatea de a vedea în timp real punctele de colectare selectivă, asigurând accesul mai facil la consumatorii casnici.

Asociația Recolamp rezultate 2019. Sunt încântată să observ cum campaniile dezvoltate de noi, adresate atât profesioniștilor din domeniu, cât și consumatorilor casnici, dau rezultate și ne ajută să ne atingem țintele de la an la an. Dar, pe lângă toate acestea, consider că sunt necesare acțiuni comune ale tuturor actorilor din piața de profil, care să poată susține o rată de colectare atât de ambițioasă, de 65%, începând de anul viitor”, a completat Anca Lupusavei, director de marketing al Recolamp.

Asociația Recolamp rezultate 2019. Recolamp este membru al EucoLight. Fondată în 2015, EucoLight este asociaţia europeană a organizaţiilor de colectare şi reciclare pentru deşeurile provenite din:

  • lămpi
  • echipamente de iluminat

Membrii EucoLight colectează şi reciclează, în total, 79% din deşeurile de lămpi colectate în cele 18 ţări.

Citește și Topul celor mai doriți angajatori din România. Un studiu realizat de Universum Global și eJobs