Stiri: Sanatate

Asociaţiile de pacienţi susţin protestele medicilor

14.10.2016

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) susține cauza și acțiunile personalului medical – medici și asistenți medicali, mai exact demersurile Federației SANITAS pentru salariile personalului medical din spitale, a personalului administrativ, dar și a celor din asistența socială, unități medico-sociale, din creșe și medicina școlară.

”Considerăm absolut îndreptățite acțiunile personalului medical și îi susținem în demersurile lor de obținere a unor salarii mai bune, a unui program de lucru conform reglementărilor europene. Dorim să avem medici bine pregătiți, care să se gândească la binele pacienților lor, nu să fie îngrijorați de ziua de mâine” a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Zeci de mii de membri ai Federaţiei Sanitas sunt miercuri în grevă japoneză, ei urmând ca, peste o săptămână, să intre în grevă de avertisment cu întreruperea activităţii timp de două ore, iar în 31 octombrie să declanşeze o grevă generală pe perioadă nedeterminată.