Stiri: Companii

Asociaţiile Patronale de pe Litoral vor cere dizolvarea Asociației Litoral Delta Dunării

08.03.2016

Patronatele de pe Litoral solicită demisia Corinei Martin din funcția de președinte a Federației Asociațiilor de Promovare Turistică (FAPT), pentru gravele prejudicii de imagine pe care le aduce turismului românesc, în general, și turismului de litoral, în special. De asemenea, în paralel vor cere în instanță dizolvarea Asociației Litoral Delta Dunării (ALDD), care nu mai reprezintă pe nimeni din mediul privat, ajungând doar un vehicul de imagine al doamnei Martin.

Patronatele care au făcut parte din ALDD, crezând inițial că această organizație se va ocupa de imaginea Litoralului și a Deltei Dunării, au constatat, pe parcursul anilor, că asociația s-a îndepărtat tot mai mult de la scopul pentru care a fost creată și pentru care firmele plătesc anual o taxă și a ajuns să promoveze doar interesele de imagine ale președintei Corina Martin.

Rând pe rând, patronatele au fost nevoite să se retragă din aceasta organizație care nu le mai reprezenta. De curând și Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, membru fondator şi vicepreşedinte al ALDD, s-a retras din asociație ca urmare a modului „defectuos, inacceptabil” în care Corina Martin a acţionat în ultima perioadă, culminând cu iniţiativele de promovare a ofertei turistice a litoralului românesc pe piata Federaţiei Ruse, fără a se consulta în mod real cu hotelierii de pe litoral şi fără a avea mandatul acestora de a negocia tarife şi pachete de servicii turistice promoţionale adresate turoperatorilor de pe această piaţă.

În plus, și Primăria Constanța se pregătește să se retragă din ALDD, organizația ajungând să nu mai reprezinte pe nimeni, în afară de Corina Martin. La nivel național, asociațiile de promovare, membre ale FAPT, sunt aproape inexistente, fiind înființate de primării sau consilii județene fără a avea legătură cu activitatea de turism propriu zisă.

„Nicio acțiune a Corinei Martin nu are suportul hotelierilor de pe litoral și, în consecință, toate declarațiile sale, fără fundament economic, sunt făcute și aruncate în presă fără a fi discutate cu nimeni din industrie. Dacă ar fi prezentate ca opinii personale ale doamnei Martin sau ca simple postări pe facebook, unde doamna Martin este incredibil de activă pentru un președinte a două asociații, care s-ar presupune că este extrem de ocupat, n-ar fi nicio problemă pentru nimeni. Vorbind, însă, în numele operatorilor de pe litoral, Corina Martin le aduce acestora și litoralului în sine, grave prejudicii de imagine”, spun reprezentanţii Asociaţilor.