Anul acesta se ȋmplinesc 50 de ani de la Recomandarea UNESCO şi a Organizaţiei Internaţionale a Muncii cu privire la statutul cadrelor didactice. Tema din acest an este „Să-i preţuim pe profesori, să le îmbunătăţim statutul”.
Asociaţia Generaţiei de Azi a sprijinit dintotdeauna educaţia tinerilor şi dezvoltarea acestora pe mai multe segmente. Considerăm că educaţia ȋşi merită o astfel de zi, deoarece cum spunea şi Aristotel „Educaţia este cea mai bună provizie pe care o poţi face pentru bătrȃneţe”. Iar această provizie nu ar fi disponibilă fără ajutorul sculptorilor, şi anume profesorii. Această zi trebuie recunoscută şi sărbătorită ȋn toată lumea pentru a se aminti că rolul profesorului şi a celorlalte categorii de personal din educaţie este vital pentru reconstrucţia socială, economică şi intelectuală a fiecărei ţări ȋn parte.
„Se spune că ȋn Japonia, singurii care nu se înclină în fața împăratului, sunt profesorii. Motivul: Nu pot exista împărați fără profesori. În perioada din ultima vreme, am observat că se doreşte o societate mai neştiutoare. Profesorii trebuie să se adapteze actualei societăţi, să fie mai open-minded, mai bine pregătiţi şi mai aproape de elevi. Numai prin profesori foarte bine pregătiţi vom avea o societate mai bine pregătită. Ziua Mondială a Educaţiei nu consider neapărat necesar a fi sărbătorită printr-o zi liberă, ci mai degrabă prin conştientizarea importanţei educaţiei. Eventual ar trebui o analiză swot”, a declarat Cristian Tănase, Preşedintele Asociaţiei Generaţiei de Azi.
Asociaţia Generaţiei de Azi este o organizaţie non-guvernamentală, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social, economic şi educaţional, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.