Stiri: Economie

Astăzi începe IMM Forum

13.03.2014

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, participă astăzi la ceremonia de deschiderea oficială a Forumului IMM. De asemenea, evenimentul îl va avea ca invitat și pe Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Având ca tema ”Soluţii pentru IMM-uri”, forumul are loc la Romexpo și își propune să ajute la simplificarea şi îmbunătăţirea cadrului de reglementare, la facilitarea accesului la finanţare şi la încurajarea spiritului inovator al IMM-urilor. Un alt obiectiv al evenimentul este reprezentat de creşterea competitivităţii IMM-urilor prin crearea unei platforme de discuţii între toţi reprezentanţii sectorului IMM-urilor din România şi autorităţile din domeniu.

IMM Forum se desfășoară în perioada 13-15 martie, iar cu această ocazie, Romexpo va găzdui numeroase seminarii și conferințe pe teme precum: planuri de investiții pentru IMM-uri, susținerea creditării, module informaționale pentru gestionarea și promovarea afacerilor pe Internet sau soluții pentru antreprenorii aflați la început de drum.

“Companiile românești mai au încă un drum lung de parcurs până la a putea spune că au ajuns la nivelul economiilor avansate din Europa. Evenimentul IMM Forum vine tocmai pentru a oferi sprijin informațional nu numai agenților economici, indiferent de stadiul de dezvoltare. Vor fi discutate proiecte, vom încerca să oferim soluții la problemele antreprenorilor, dar cel mai important, vom crea cadrul propice pentru comunicare și noi proiecte”, a  declarat Mariana Suciu, director general, Romexpo S.A.