Stiri: Companii

Asteptari salariale 2021

Ce așteptări salariale au tinerii fără experiență în 2021?

24.05.2021

Așteptări salariale 2021. Evenimentul Internship&Trainee Marathon aduce în atenția tinerilor din toate centrele universitare din țară cele mai noi programe de internship, trainee, graduates, stagii de practică și locuri de muncă entry-level.

Evenimentul se va desfășura online și poate fi accesat de orice candidat care deține un cont și un CV pe portalul de carieră Hipo.ro.

Așteptări salariale 2021. Domenii luate în considerare de tineri

Un studiu realizat de Catalyst Solutions asupra Generației Z, domeniile care s-au evidențiat în preferințele tinerilor atunci când au luat în considerare aplicarea pentru un program de internship/ trainee sau job entry-level sunt:

 • Marketing/Advertising/PR (31%)
 • HR (28%)
 • domeniul tehnic IT Software (20%)
 • Inginerie (16%)

Pachetul salarial

Cel mai important criteriu de alegere a programului atunci când tinerii au mai multe oferte, este pachetul salarial, indiferent de domeniu. În ceea ce privește așteptările lor salariale, acestea diferă în funcție de programul pe care doresc să îl urmeze și domeniul de activitate.

Candidații cu profil IT au cele mai mari așteptări în ceea ce privește salariul, începând cu 2.000 de lei pentru urmarea unui program de internship, 2.300 de lei pentru un program de trainee și 3.100 de lei pentru un job full-time, entry level.

Pe de altă parte, tinerii cu profil umanist se așteaptă să fie plătiți cu 1.700 de lei pentru un program de internship, 2.100 lei pentru un program de trainee și 2.500 de lei atunci când se angajează pe un post full- time, entry level.

Așteptări salariale 2021. Internship&Trainee Marathon

Internship&Trainee Marathon, parte a platformei NextGen, este cel mai mare proiect național online conceput pentru a promova cele mai actuale programe de internship, trainee, graduates, stagii de practică și joburi entry-level către studenții și proaspăt absolvenți din marile universități.

În secțiunea proiectului tinerii regăsesc programe și joburi pentru studenți și absolvenți, în domenii precum:

 • Marketing
 • HR
 • Vânzări
 • IT Hardware
 • IT Software
 • Telecomunicații
 • Contabilitate-Finanțe

La ora actuală, pe Hipo.ro, sunt disponibile peste 2800 de oportunități de internship, trainee, management trainee, stagii de practică pentru absolvenți sau joburi entry level din care tinerii pot alege pentru un început de carieră promițător.

Așteptări salariale 2021. Oportunităţi

Pe parcursul celor 32 de săptămâni, Internship&Trainee Marathon oferă candidaților accesul la cele mai noi oportunități de carieră oferite de companii mari, care recrutează active în această perioadă, precum: Ursus Breweries, ING Bank Romania, ING Tech Romania, P&G, Vodafone Romania, Holcim, JTI Romania, HP Inc, HeidelbergCement, Hilti Romania, Prysmian Group, CER Cleaning Equipment.

Printre programele pentru tineri oferite de companiile partenere în această perioadă se numără:

 • JTI Internship Program – a ajuns la ediția cu numărul 14, iar cei interesați de acest program se pot bucura în această vară de o experiență practică de 3 luni, într-un mediu de lucru multinațional, îndrumați de profesioniști pentru a-și alege cu usurință cariera profesională.
 • ING International Talent Programme este un program pentru absolvenți, cu o durată de 4 ani, care oferă job rotation pe mai multe departamente, traininguri internaționale, mentorat și posibilitatea de a participa la evenimente internaționale în cadrul cărora aceștia pot cunoaște manageri și alți trainee din țări diferite. Startul programului este pe 1 iunie.
 • Discover Graduate Programme susținut de Vodafone Romania își propune să conecteze oamenii, businessurile și comunitățile la nivel internațional. Acest program formează lideri care să îmbrățișeze tehnologia și dorința continuă de dezvoltare. Sunt două programe la care cei interesați pot aplica: commercial sau technology.
 • P&G pune la dispoziție vara aceasta un program de trainee de 12-18 luni cu posibilitatea de a ocupa ulterior o poziție permanentă în companie ca și manager, dar și un program de internship de 3 luni cu posibilitatea de prelungire sau angajare.

Citeşte Top 100 Cei Mai Doriți Angajatori din România în 2021