Atelierul de design thinking Edu Lab

Atelierul de design thinking Edu Lab: Soluții pentru educația copiilor din mediul rural

06.12.2019

Atelierul de design thinking Edu Lab găsește soluții pentru educația copiilor din mediul rural. Jumătate din tinerii din țara noastră locuiesc și studiază în mediul rural, iar ei nu beneficiază de posibilitatea unor programe de școală prelungite, nu au acces la programe extrașcolare, au profesori care fac naveta între 2-3 școli, învață în școli neîncălzite sau au toalete în curte.

Atelierul de design thinking Edu Lab. Fundația Noi Orizonturi sprijină 18 școli din mediul rural

În acest context, Fundația Noi Orizonturi sprijină 18 școli din mediul rural. Transilvania nu este ocolită de aceste situații. La Cluj-Napoca, profesorii, reprezentanți de business, specialiști în educație, directori de școli, academicieni și elevi s-au întâlnit în cadrul evenimentului EduLab pentru a gândi soluții pentru îmbunătățirea calității educației din mediul rural.

Atelierul de design thinking Edu Lab. Un concept unic

Un concept unic în România, EduLab a reunit actorii care pot influența dezvoltarea soluțiilor în mediul rural.

„Care este primul și cel mai ușor pas de făcut împreună? Putem construi ceva mai mare și mai ales scalabil? Cum putem face ceva ce este dincolo de puterea noastră, a fiecăruia? Acestea au fost întrebările de la care am pornit în cadrul evenimentului.”, declară Anca Gaidoș, directorul operațional Fundația Noi Orizonturi ce oferă programe și cursuri de formare pentru profesorii din România.

Soluții utilizând metoda design thinking

Pe durata a patru ore, participanții prezenți în cadrul EduLab au fost ghidați de Design Thinking Society în a genera soluții practice pentru dezvoltarea educației din mediul rural.

Participanții au lucrat doar în echipe mixte. Scopul a fost de a dezvolta soluții viabile ce pot fi implementate în școlile din mediul rural românesc.

Atelierul de design thinking Edu Lab. Acord de participare

De asemenea, 26 de persoane au semnat un acord de participare și contribuție pentru conturarea finală a ideilor de proiecte, cu asumarea unor roluri diverse, plecând de la ideile la care doresc să lucreze mai departe sau de la ceea ce pot aduce din punct de vedere profesional.

Evenimentul este organizat de Fundația Noi Orizonturi în colaborare cu clubul Rotary Visio din Cluj-Napoca și Design Thinking Society cu scopul de a promova dialogul deschis între actorii care influențează direct viața copiilor din mediul rural.

Citește și Energie regenerabilă. Europa poate deveni primul continent neutru din perspectiva emisiilor de gaze cu efect de seră

 

 

 

 

Citiți și despre: