Atentionare de calatorie

Atenționare de călătorie Bulgaria: Vremea rea se menţine şi luni

09.01.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Bulgariei că autoritățile locale au emis o avertizare privind prelungirea condițiilor meteorologice nefavorabile pentru 9 ianuarie 2017.

Conform prognozei Institutului Bulgar de Meteorologie și Hidrologie, ninsorile vor cădea pe întreg teritoriul Bulgariei, dar vor avea caracter intensiv în nord și nord-estul Bulgariei, precum și în zonele montane înalte din sudul țării. Se așteaptă ca stratul de zăpadă să depășească 50 cm, cu o viteză a vântului de peste 20 m/sec, fapt ce poate duce la formarea de troiene de zăpadă de peste 1 m înălțime.

Se recomandă evitarea călătoriilor în această perioadă, întrucât există pericolul formării de troiene de zăpadă și polei. În cazul în care plecarea la drum pe cale rutieră este imperativă, se recomandă cu insistență șoferilor echiparea adecvată pentru iarnă a autovehiculelor.

Șoferii și reprezentanții firmelor de transport pot obține informații actualizate cu privire la starea drumurilor de pe aplicația pentru telefoane mobile LIMA — www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenției Executive Infrastructura Rutieră din Bulgaria — www.api.bg și în regim non-stop la telefonul 0700 130 20.

 

 

Citiți și despre: