Stiri: Logistica

Atenţionare de călătorie: Condiţiile meteo nefavorabile din Italia, prelungite

10.01.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Italiei că Serviciul de Protecție Civilă local a anunțat prelungirea condițiilor meteorologice nefavorabile până pe 10 ianuarie 2017.

Perturbările vor avea o intensitate mai redusă și caracter intermitent și vor afecta îndeosebi coasta adriatică și regiunile sudice.

Conform Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene, precipitații sub formă de ninsoare se vor înregistra inclusiv în zonele cu altitudini joase, în special în regiunile Abruzzo, Molise, Puglia, Basilicata și în estul regiunii Campania; ninsori slabe sau moderate se vor înregistra pe alocuri și în celelalte regiuni din centrul și sudul țării, în timp ce avertizarea pentru vânturi puternice și temperaturi scăzute rămâne valabilă pentru partea centrală și meridională a peninsulei.

Pentru informații actualizate cu privire la starea vremii, puteţi accesa site-ul Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/.

De asemenea, informații cu privire la condițiile meteorologice și condițiile de călătorie sunt disponibile pe site-ul Serviciului de Protecție Civilă, la adresa: www.protezionecivile.gov.it.