Atenţionare de călătorie: Grevă feroviară în Belgia, pe 6 şi 7 ianuarie

04.01.2016

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Belgiei că Sindicatele feroviarilor francofoni CGSP și CSC-Transcom au confirmat preavizul de grevă pentru zilele de 6 și 7 ianuarie 2016.

Greva la care nu s-au raliat feroviarii flamanzi va începe marți, 5 ianuarie 2016, la ora locală 22:00. Deși vor intra în grevă doar lucrătorii feroviari din capitala Bruxelles și din sudul țării, dată fiind interconectarea rețelei feroviare belgiene, acțiunea din 6-7 ianuarie 2016 poate provoca perturbări ale traficului feroviar și în restul țării, motiv pentru care călătorii sunt sfătuiți să ia în calcul variante alternative pentru deplasare.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

 

 

Citiți și despre: